ΟΣΕΘ: Εγκρίθηκε η σύμβαση για τoν τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας

 ΟΣΕΘ: Εγκρίθηκε η σύμβαση για τoν τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας

Απομένει πλέον η έγκρισή του από τα θεσμικά όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου του τερματικού σταθμού της Νέας Ελβετίας, από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και απομένει πλέον η έγκρισή του από τα θεσμικά όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ, επισημαίνοντας ότι οι τρεις φορείς θα συνεργαστούν επισήμως, προκειμένου να εγκρίνουν μια σειρά από σημαντικές μελέτες αρμοδιότητάς τους, με στόχο την πλήρη και ταχεία προετοιμασία του φακέλου του προαναφερόμενου έργου.

Ταυτόχρονα, αναλαμβάνουν από κοινού δράση ώστε να εξασφαλισθεί, αδειοδοτηθεί και χρηματοδοτηθεί το πρότζεκτ, για την έγκαιρη δημοπράτηση κατασκευής του, την οποία θα αναλάβει η Αττικό Μετρό.
Η εκπόνηση των μελετών αποτελεί βασική πρωτοβουλία και έργο του ΟΣΕΘ, γίνονται με ίδια μέσα και δαπάνες του και αφορούν σε έργα για τη δημιουργία πρότυπου πολυτροπικού Σταθμού Μετεπιβίβασης αστικής συγκοινωνίας στον τερματικό σταθμό της βασικής γραμμής μετρό «Νέα Ελβετία», τη διάνοιξη της οδού Μιχ. Ψελλού από τον ανισόπεδο κόμβο με την οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών έως την οδό Παπαναστασίου και τη διαμόρφωση των εκατέρωθεν σε αυτή υφιστάμενων, ατελών σήμερα, κόμβων.
«Η Θεσσαλονίκη με το έργο αυτό εξοπλίζεται, με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων και ποιοτικών μετακινήσεων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ