Αποβλήθηκε η Folli Follie από πολιτική αγωγή στη δίκη για τους παραποιημένους ισολογισμούς της

Αποβλήθηκε η Folli Follie από πολιτική αγωγή στη δίκη για τους παραποιημένους ισολογισμούς της

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέβαλε από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής, στη δίκη για τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, τη Folli Follie.

Την αποβολή από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής της Folli Follie αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη για τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας με βασικούς κατηγορούμενους την οικογένεια Κουτσολιούτσου και στελέχη του διοικητικού της συμβουλίου την επίδικη περίοδο.

Το δικαστήριο παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε να κάνει δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης των δέκα κατηγορουμένων που δικάζονται και οι οποίοι υποστήριξαν πως η εταιρεία δεν υπέστη ζημία από τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και τη χειραγώγηση της μετοχής της.

Συγκεκριμένα εκτός από τη Folli Follie το δικαστήριο απέβαλε από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής, επίσης την την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, τον κινεζικό όμιλο Fosan και κάποιους μικρομετόχους.

Αντίθετα, θα παρασταθούν ως πολιτική αγωγή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και κάποιοι επενδυτές.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να παρασταθούν όλοι όσοι δήλωσαν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, πλην του κινεζικού ομίλου Fosun.


Η δίκη θα συνεχιστεί με τους ενστάσεις της υπεράσπισης τη στιγμή που σε μερικές εβδομάδες λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη δίκη στο «εδώλιο» κάθονται οι οι 10 από τους 13 κατηγορουμένους που έχουν παραπεμφθεί για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς, τις πλαστογραφίες, τη χειραγώγηση της μετοχής, την εξαπάτηση των επενδυτών, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ