Βίκος Α.Ε. : Ηγετική θέση στην αγορά του φυσικού μεταλλικού νερού

Βίκος Α.Ε. : Ηγετική θέση στην αγορά του φυσικού μεταλλικού νερού

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων (Βίκος ΑΕ) στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της NielsenIQ* για το 11μηνο του 2021, οι πωλήσεις του εμφιαλωμένου νερού Βίκος, σημειώνουν σημαντική αύξηση, τόσο σε όγκο, όσο και σε αξία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο ρυθμός ανάπτυξης σε όγκο της κατηγορίας εμφιαλωμένου νερού στην αγορά των σούπερ μάρκετ, το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους, έφτασε στο +5,8%. Ωστόσο για την εταιρεία Βίκος ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο εντυπωσιακό +17,7%, αποδεικνύοντας τη δυναμική του brand και την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.

Από πλευράς όγκου πωλήσεων, το μερίδιο αγοράς που κατέκτησε το brand Βίκος στο ενδεκάμηνο 2021 ανήλθε στο 17,4%, που αποτελεί κορυφαία επίδοση στο «επώνυμο» εμφιαλωμένο νερό (το νερό Ζαγόρι έχει μερίδιο επίσης 17,4%, ενώ τo εμφιαλωμένο νερό ιδιωτικής ετικέτας έχει μερίδιο 29,6%).

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με πανηγυρικό τρόπο τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος Α.Ε.), στην αγορά του εμφιαλωμένου φυσικού μεταλλικού νερού. Έρχονται μάλιστα λίγο μετά και την πολλαπλή βράβευση από τον καθιερωμένο θεσμό True Leaders της ICAP για το έτος 2020.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Βίκος:
● Αναδείχθηκε ως μία από τις 500 εταιρείες με τα μεγαλύτερα κέρδη EBITDA για το 2020 (με άνοδο 26 θέσεις στην κατάταξη, από 139 το 2019, σε 113 το 2020).
● Διακρίθηκε ως μία από τις 500 εταιρείες με τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού που έχει αυξήσει το προσωπικό της μεταξύ των ετών 2019 και 2020.
● Βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου της με βάση τον κύκλο εργασιών.
● Είναι σταθερά ανάμεσα στους 109 Business Leaders in Greece από το 2011 έως σήμερα.
● Αξιολογήθηκε με υψηλό ICAP Score.

Τα τεκμηριωμένα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία ως προς τις επιδόσεις της Βίκος Α.Ε. και το κορυφαίο μερίδιο στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού είναι αποτέλεσμα όχι μόνον της ποιότητας του ίδιου του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος, αλλά επίσης, των τριών δεκαετιών συστηματικών επενδύσεων και της διαρκούς ανάπτυξης της εταιρείας. Η Βίκος Α.Ε. ως πραγματικός πρωταγωνιστής στον κλάδο θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά το σημαντικό επενδυτικό της πρόγραμμα, θέτοντας στόχο για ακόμα υψηλότερες επιδόσεις, ανταποκρινόμενη στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

*Market Track data Still Water YTD Νοεμβρίου SuperMarkets + Superettes + Discounters. Στοιχεία από την Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη.


Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση, από την ομώνυμη πηγή, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος», το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά.

Η εταιρεία λειτουργεί τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τρία εργοστάσια εμφιαλώνουν νερό και αναψυκτικά, ενώ το τέταρτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος.

Στις εγκαταστάσεις της, που καλύπτουν 79.000m2, σε συνολική έκταση 260 στρεμμάτων, η εταιρεία αξιοποιεί 7 πηγές νερού και λειτουργεί 30 γραμμές παραγωγής. Επιπλέον, το 2014, μετά από δύο χρόνια εντατικής έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών με την κυκλοφορία 8 διαφορετικών γεύσεων, δημιουργώντας μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων, τα «Βίκος» Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά.

Το 2017 η εταιρεία εμπλούτισε την γκάμα των αναψυκτικών με 3 νέες γεύσεις, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαντικό από το φυτό στέβια, Βίκος Cola στέβια, Βίκος Πορτοκαλάδα στέβια και Βίκος Λεμονάδα στέβια.

Το 2021 η εταιρεία λάνσαρε τη Βίκος Cola Zero Sugar! Η μόνη Cola Zero Sugar με Φυσικό Μεταλλικό Νερό και αποκλειστική συνταγή.

Τα αναψυκτικά «Βίκος» παραμένουν τα μόνα αναψυκτικά που παρασκευάζονται με φυσικό μεταλλικό νερό από την πηγή ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, χρησιμοποιώντας χυμό από ελληνικά φρούτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ