Folli Follie: Οριστικά σε δίκη η υπόθεση μετά την απόρριψη των εφέσεων

Folli Follie: Οριστικά σε δίκη η υπόθεση μετά την απόρριψη των εφέσεων

Σε δίκη παραπέμπεται η οικογένεια Κουτσολιούτσου μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη (13 συνολικά) του Ομίλου για βαρύτατα αδικήματα και εκτιμώμενη ζημία άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε δίκη παραπέμπεται η υπόθεση της Folli-Follie, μετά την απόφαση του Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, που υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, επικύρωσε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και απέρριψε τις εφέσεις που είχαν καταθέσει τέσσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Folli-Follie.

Αυτό που απομένει είναι ο προσδιορισμός της ημερομηνίας της δίκης, που θα οδηγήσει την οικογένεια Κουτσολιούτσου μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη (13 συνολικά) του Ομίλου ενώπιον των τακτικών δικαστών, για βαρύτατα αδικήματα και εκτιμώμενη ζημία άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί κατά περίσταση είναι εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ , χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, ενώ ο προφυλακισμένος ιδρυτής της εταιρείας βαρύνεται και με το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Το βούλευμα

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η εκτιμώμενη ζημία ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ, το ακριβές όμως ύψος της δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί. Οι απώλειες για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αποτιμάται σε 3.988.701,39 ευρώ, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου σε 409.089,644 ευρώ.

Κατά τους δικαστές, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση –ηθικοί αυτουργοί της οποίας φέρονται οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος– και από το 2006 κατήρτιζαν πλαστά έγγραφα τραπεζών προκειμένου να παρουσιάζουν, ψευδώς, ότι η εταιρεία ευημερούσε οικονομικά.

Ακόμη, ψευδώς φέρονται να παρουσίαζαν τεράστιο κύκλο εργασιών στη Κίνα, με δήθεν συναλλαγές και με ανύπαρκτες εταιρείες, ενώ τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις των δήθεν εταιρειών στην Κίνα, ο Δ. Κουτσολιούτσος μαζί με τον γιο του, τις έστελναν στην Ελλάδα και ζητούσαν να ενοποιηθούν με τους ισολογισμούς των εταιρειών του άλλου υπο-ομίλου που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό, τα χρηματιστήρια και να χειραγωγήσουν την αγορά.

Κατά πληροφορίες, στο βούλευμα αναφέρεται ότι «ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του Υποομίλου στην Ασία, Ι.Μ. με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία ενταχθήκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του Ομίλου Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησής τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ