Όμιλος Σαράντη: Νέα επένδυση 10 εκ. ευρώ στην παραγωγική μονάδα στα Οινόφυτα

Όμιλος Σαράντη: Νέα επένδυση 10 εκ. ευρώ στην παραγωγική μονάδα στα Οινόφυτα

Η επένδυση αυτοματοποιεί περαιτέρω τις διαδικασίες, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αναβάθμιση της βιομηχανικής μονάδας και στην αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγής του Ομίλου Σαράντη.

O Όμιλος Σαράντη, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων με σημαντική διεθνή παρουσία με κορυφαία brands και συνεργασίες, συνεχίζει τις επενδύσεις του στην ελληνική αγορά, εκσυγχρονίζοντας περαιτέρω το εργοστάσιο παραγωγής του στα Οινόφυτα.

Με στόχο να βελτιστοποιήσει την παραγωγική γραμμή, να αυξήσει την αποδοτικότητα και την δυναμικότητα, καθώς και να συνδράμει ενεργά στην εξελικτική πορεία της χώρας, ο Όμιλος ολοκλήρωσε πρόσφατα την επέκταση των χώρων παραγωγής και την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο των Οινοφύτων.

Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αυτοματοποιεί περαιτέρω τις διαδικασίες, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αναβάθμιση της βιομηχανικής μονάδας και στην αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγής του Ομίλου. Ο εκσυγχρονισμός της παραγωγής του εργοστασίου, είναι συμβατός με τα Good Manufacturing Practices (GMPs), εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία, συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη χρήση της ενέργειας και έχει ως απώτερο στόχο να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του Ομίλου σε επίπεδο παραγωγής.

Η Εταιρεία, έχοντας ως προτεραιότητα την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων και καταναλωτών, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος, λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα προστασίας και διεξάγει όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους στα προϊόντα που παράγει και εμπορεύεται, ενώ συμμορφώνεται πλήρως με τις ισχύουσες νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις και εφαρμόζει Πολιτική Ενοποιημένου Σύστηματος Διαχείρισης, το οποίο καλύπτει τις απαιτήσεις των Διεθνών Προτύπων ISO 9001, FSSC 22000, ISO 13485, ISO 22716 & ISO 50001.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ροζακέας, CFO & Deputy CEO του Ομίλου Σαράντης δήλωσε σχετικά: "Η επέκταση του εργοστασίου μας στα Οινόφυτα ενισχύει την εξελικτική πορεία του Ομίλου μας, διευρύνοντας περαιτέρω την παραγωγική του δύναμη. Εστιάζουμε στην ανάπτυξη - είτε οργανική είτε μέσω εξαγορών - στην περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα, στην βελτιστοποίηση των λειτουργικών εξόδων, στις οικονομίες κλίμακας, στις συνέργειες και στην λειτουργική μόχλευση (operating leverage). Τα παραπάνω ευθυγραμμίζονται με τον βασικότερο στόχο της εταιρείας, ο οποίος είναι η περαιτέρω διατήρηση και ανάπτυξη της οικονομικής θέσης του Ομίλου."

Παράλληλα με τον κύκλο επενδύσεων που πραγματοποιεί και στις υπόλοιπες χώρες της δραστηριότητάς του, όπως στην Πολωνία, ο Όμιλος Σαράντη εξακολουθεί να εξελίσσεται και να επεκτείνει το γεωγραφικό του αποτύπωμα καθ’ όλη την πορεία του, χωρίς να ξεχνά τις ρίζες του και στοχευμένα ενισχύει με τις επενδύσεις του την παραγωγική δυναμική της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος κάνει σχέδια και μελέτες αύξησης των επενδύσεων σε όλα του εργοστάσια στο προσεχές μέλλον για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών που θα συμβάλλουν στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς και την απόκτηση επιπλέον πιστοποιήσεων Διεθνών Προτύπων. Απώτερος στόχος του Ομίλου είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται και δημιουργεί αξία, ενώ παράλληλα να συνεισφέρει στην οικονομική αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, κρατώντας ενεργή την παραγωγική δυναμικότητα της χώρας, όπως αναφέρει η εταιρική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ