Απεργία στην efood την Παρασκευή - Καβγάς κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Απεργία στην efood την Παρασκευή - Καβγάς κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα όσα διαδραματίζονται στην efood.

 

Θέμα της πολιτικής ατζέντας των τελευταίων ημερών έχει αποτελέσει η υπόθεση της efood και οι ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσε η απόπειρα της εταιρείας να μεταβάλει τις εργασιακές σχέσεις ορισμένων διανομέων.

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας λόγω... efood

Άτακτη υποχώρηση της efood μετά την κατακραυγή

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διανομέων της efood στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι διανομείς δηλώνουν πως δεδομένου ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση της διοίκησης της εταιρείας στα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι, θα έχουν δηλαδή μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτή.
Σε ανάρτηση του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «με τον εργασιακό του νόμο, έδωσε δώρο στις μεγάλες εταιρείες-πλατφόρμες, τη δυνατότητα να μετατρέψουν τους εργαζόμενούς τους από μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους. Δηλαδή εργαζόμενους-σκλάβους χωρίς ασφάλεια, χωρίς αργίες, χωρίς δώρα, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς». «Γιατί αυτό είναι το σχέδιό του για την εργασία. Γιατί κυβερνά με μόνο γνώμονα τα κέρδη λίγων και ισχυρών», προσθέτει.

«Ο κ Τσίπρας καταγγέλλει ένα καθεστώς που ίσχυε επί των ημερών του και δεν το έθιξε στο ελάχιστο», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ξαφνικά, σήμερα, ως δια μαγείας, έγιναν ορατοί οι εργαζόμενοι που ήταν για τον ίδιο και την κυβέρνησή του αόρατοι όσο ήταν πρωθυπουργός. Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του ανακοίνωση, είναι να απαλλάσσει από τις ευθύνες της, για την άδικη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους, την εταιρεία, προκειμένου να ασκήσει την προσφιλή του ψηφοθηρία. Αυτήν υπερασπίζεται κι όχι τον εργαζόμενο.

Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος που ψηφίσαμε βελτιώνει τη θέση των εργαζομένων και διευρύνει τα δικαιώματά τους. Υποχρεώνει τις εταιρείες να τους αγοράσουν εξοπλισμό, τους δίνει συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθορίζει με σαφήνεια τις προϋποθέσεις για κάθε μορφή εργασίας και ισχύει σχεδόν σ' όλη την Ευρώπη. Η σκιά της δημαγωγίας όμως, όλα αυτά τα καθιστά για τον κ. Τσίπρα αόρατα»,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ