Σύμβαση 7,6 εκατ. ευρώ ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τις έξι περιαστικές γραμμές

Σύμβαση 7,6 εκατ. ευρώ ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τις έξι περιαστικές γραμμές


Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης

 

Συνεχίζεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022 η εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου έξι περιαστικών λεωφορειακών γραμμών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕθ).

Τη σύμβαση, την οποία ενέκρινε ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι ύψους 7,6 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), υπέγραψαν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, η σύμβαση, την οποία εποπτεύει εξ ολοκλήρου ο ΟΣΕΘ, έχει διάρκεια μέχρι την 31/12/2022, “ οπότε και λήγει υπό τις παρούσες συνθήκες βάσει νόμου η υπόσταση του ΟΑΣΘ”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η διοίκηση του οργανισμού στην ανακοίνωσή της.

Οι γραμμές που εξυπηρετούνται, με περίπου 380 - 390 δρομολόγια ημερησίως, είναι οι εξής: 85, η οποία εκτελεί το δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη - Ευαγγελίστρια», 86 στο δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη - Λαγκαδίκια»,89 «Σταθμός ΚΤΕΛ - Ξηροχώρι - Ακροπόταμος», 90 «Μάλγαρα - Κουφάλια», 91 στο δρομολόγιο «Τοπικό Λαγκαδά» και η γραμμή 92 με το δρομολόγιο «Κουφάλια - επεκτάσεις».

“ Καλύπτονται συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, οι οποίες μέσω των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών συνδέονται με τερματικούς σταθμούς του πολεοδομικού συγκροτήματος”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ. Διευκρινίζει ότι η τρέχουσα σύμβαση προβλέπει την κάλυψη 5.357.933 οχηματοχιλιομέτρων.

«Είναι μια επιπλέον ενίσχυση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης φροντίζει στην πράξη να αποδεικνύει τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά της. Εκτελεί σχεδόν το 98% - 99% των προγραμματισμένων δρομολογίων, διαθέτοντας σε καθημερινή βάση στις έξι περιαστικές γραμμές 25 σύγχρονα λεωφορεία”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ