Γυμναστήρια: Ανακοινώνεται πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ

Γυμναστήρια: Ανακοινώνεται πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου - Πότε ανακοινώνεται το πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε μέτρα στήριξης στον κλάδο που πλήττεται, εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας.

«Aυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το γενναίο πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ που έχουμε σχεδιάσει για τα γυμναστήρια. Πρόκειται για γενναίο πρόγραμμα επιδότησης διότι αναγνωρίζουμε ότι έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι άλλες επιχειρήσεις. Είναι σε πολύ δυσμενή θέση όχι μόνο γιατί είναι κλειστά για πολύ μεγάλο διάστημα, αλλά γιατί ακόμα κι αν υποθετικά άνοιγαν σε λίγες μέρες ο παραδοσιακός χρόνος λειτουργίας τους δεν είναι το καλοκαίρι αλλά ο χειμώνας. Οπότε πάλι θα άνοιγαν με δυσκολία και ζημίες γι' αυτό και θα έχουν ειδική μεταχείριση», ανέφερε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Νέα εξέλιξη - Άδωνις Γεωργιάδης για εστίαση: Πιο διευρυμένο ωράριο υπό όρους από τις 15 Μαΐου

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είχε ανακοινώσει πως θα επανεξετάσει το ζήτημα επαναλειτουργίας τους μετά τις 10/05/2021 ανάλογα με τους επιδημιολογικούς δείκτες και αφού εξεταστούν οι συνθήκες που θα έχουν δημιουργηθεί μετά το άνοιγμα της εστίασης.

Σημειώνεται ότι, για το ίδιο θέμα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά κ. Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε την πεποίθησή της, πως «σε περίπου 10 ημέρες θα μπορούν να ανοίξουν τα γυμναστήρια εξαιτίας των εμβολιασμών και των self test που προχωρούν, με μεγάλη προσοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ