ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Μειωμένα τα τιμολόγια διανομής το 2021

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Μειωμένα τα τιμολόγια διανομής το 2021

Για τους βιομηχανικούς καταναλωτές, η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη (45% στη Θεσσαλονίκη και 56% στη Θεσσαλία σε σχέση με το τιμολόγιο διανομής που εφαρμόστηκε την προηγούμενη ρυθμιστική περίοδο)

Μειωμένο κατά 14,8% στη Θεσσαλονίκη και κατά 21,9% στη Θεσσαλία είναι από την 1η Ιανουαρίου το μεσοσταθμικό τιμολόγιο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που έχει εγκριθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Λεωνίδας Μπακούρας σε ενημερωτική συνάντηση με τον προέδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Αθανάσιο Σαββάκη.

Επιπλέον, για τους βιομηχανικούς καταναλωτές, η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη (45% στη Θεσσαλονίκη και 56% στη Θεσσαλία σε σχέση με το τιμολόγιο διανομής που εφαρμόστηκε την προηγούμενη ρυθμιστική περίοδο).

Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι η ραγδαία μείωση των τιμολογίων διανομής έρχεται ως αποτέλεσμα του αναπτυξιακού σχεδιασμού, της συνεπούς και πλήρους υλοποίησης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής με αποδοτικές επενδύσεις, στη βάση τεχνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Από την πλευρά του ο κ. Σαββάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαμόρφωση των τιμών διανομής σε χαμηλότερα επίπεδα. Υπογράμμισε ότι μια τέτοια εξέλιξη έχει θετικό πρόσημο για την παραγωγική βάση και λειτουργεί ως επιταχυντής στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, καθιστώντας την περιφέρεια επενδυτικό προορισμό.

Κινητοποιείται με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ανάπτυξη επιχειρήσεων στον βιομηχανικό κλάδο, καθώς δημιουργείται ένα πιο υγιές, ευέλικτο και ανταγωνιστικό περιβάλλον με χαμηλό κόστος ενέργειας. Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ μέσω των στοχευμένων επενδύσεων, ενισχύει περαιτέρω την προοπτική ανάπτυξης των υποδομών τόσο στη Β. Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Αδείας της.

Σημειώνεται ότι το 2020 υπέγραψαν σύμβαση σύνδεσης για την περιοχή της Θεσσαλονίκης οι βιομηχανίες ΜΕΛ Μ.Α.Ε., ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., Σουρωτή Α.Ε., Ρόκα Α.Ε., Ωνάσης Α.Ε., Β. Μαλιούρης Α.Β.Ε. και το νέο πρατήριο με χρήση CNG της EKO Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, ενώ για τη Θεσσαλία οι εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε., AGRODER Ι.Κ.Ε., ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε., CVBTECH HELLAS ΜΙΚΕ, και οι ΑΦΟΙ Δ. ΚΙΣΣΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ