Αύξηση στα οικονομικά μεγέθη της Wind στο 3ο τρίμηνο.

Αύξηση στα οικονομικά μεγέθη της Wind στο 3ο τρίμηνο.

Άνοδο 5% σημείωσαν τα συνολικά έσοδα της Wind από υπηρεσίες και διαμορφώθηκαν σε 137,8 εκατ. ευρώ στο 3ο τρίμηνο του έτους.

Αντίστοιχα το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 8,5% σε ετήσια βάση, στα € 42,3 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Αναλυτικά:

Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 5% και διαμορφώθηκαν στα € 137,8 εκ. Τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας για το εν λόγω τρίμηνο σημείωσαν ετήσια αύξηση 6,1%, στα € 80,9 εκ. Τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 2,3%, στα € 40,9 εκ.

Οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα € 16,6 εκ., ενώ η κίνηση data στο δίκτυο κινητής αυξήθηκε κατά 57,4%, με το 81,2% της κίνησης να πραγματοποιείται με τη χρήση του δικτύου 4G.

Η βάση των πελατών δικτύου νέας γενιάς διπλασιάστηκε σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2018 και αντιστοιχεί στο 19,8% στη συνολική βάση της σταθερής. Τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 15,6% σε ετήσια βάση φθάνοντας τα 222.000, ενώ η Wind Vision προσέλκυσε 13.000 νέους συνδρομητές, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των πελατών της στους 55.000 στο τέλος Σεπτεμβρίου, με διείσδυση 8.9% επί της συνολικής βάσης της σταθερής. H κάλυψη 4G του δικτύου 96,3%, ενώ οι ενεργοποιημένες γραμμές Δικτύου Νέας Γενιάς (NGA) αυξήθηκαν κατά 26.000 στις 243.000 ενώ οι εγκατεστημένες γραμμές είναι 281.000.

«Το τρίτο τρίμηνο αξιοποιήσαμε τις ενισχυμένες υποδομές μας και εστιάσαμε περαιτέρω στη σχέση με τους συνδρομητές μας για να επιτύχουμε την υψηλότερη αύξηση εσόδων από το Γ’ τρίμηνο του 2017. Η νέα ολιστική μας προσέγγιση σε θέματα επικοινωνίας, εξυπηρέτησης πελατών και ψυχαγωγίας έχουν ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του Ομίλου και την ικανότητα μας να προσελκύουμε νέους αλλά και να διατηρούμε τους υπάρχοντες πελάτες. Η δυναμική που απορρέει είναι προφανής τόσο στα λειτουργικά όσο και στα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου. Θα μείνουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και στην αξιοποίηση των θετικών προοπτικών για την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, με στόχο πάντα την προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας.», δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ