Ανοιχτή σε συνεργασία με τη ΔΕΗ η Enel Green Power

Ανοιχτή σε συνεργασία με τη ΔΕΗ η Enel Green Power

Υπό εξέταση και άλλα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΕΗ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Green Power Αντόνιο Καμισέκρα (Antonio Cammisecra).

Απαντώντας σε ερωτήσεις στα εγκαίνια του συμπλέγματος των αιολικών πάρκων της Enel Green Power στον Καφηρέα, ο κ. Καμισέκρα ανέφερε ότι επί της αρχής η εταιρεία είναι υπέρ των συνεργασιών, ωστόσο δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα σχέδια της ΔΕΗ ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Πρόσθεσε δε ότι βρίσκονται υπό εξέταση και άλλα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα - μη ανακοινώσιμα προς το παρόν - ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον για τον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, τονίζοντας ότι πρέπει να διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την εν λόγω αγορά η οποία θα ανοίξει εντελώς νέες προοπτικές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σχολιάζοντας το καθεστώς αδειοδότησης των ΑΠΕ στην Ελλάδα, τόνισε πως οι διαδικασίες είναι αργές, αλλά δεν είναι οι πιο αργές στον κόσμο.

Το σύμπλεγμα των αιολικών πάρκων στον Καφηρέα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα με συνολική ισχύ 154,1 μεγαβάτ και 67 ανεμογεννήτριες. Η επένδυση μαζί με το κόστος των γραμμών μεταφοράς έφθασε στα 300 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ