Σαρρηγεωργίου - Eurolife: Ενδιαφέρον με αστερίσκους για Εθνική Ασφαλιστική

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Eurolife, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο περίθωριο της παρουσίασης των οικονομικών μεγεθών της ασφαλιστικής εταιρείας

Σαρρηγεωργίου - Eurolife: Ενδιαφέρον με αστερίσκους για Εθνική Ασφαλιστική

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Eurolife να εμπλακεί στην υπόθεση συμμετοχής της σε πιθανή νέα πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Πρόεδρος της Eurolife απαντώντας σε σχετική ερώτηση σήμερα σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών μεγθεών της εταιρείας. 

Συγκεκριμένα ο κ. Σαρρηγεωργίου ανέφερε ότι "στόχος της Eurolife είναι η οργανική ανάπτυξη αλλά εξετάζουμε ευκαιρίες όπου και όποτε αυτές υπάρξουν". Παράλληλα τόνισε ότι "ότι σε αυτές τις περιπτώσεις όπως και στο ταγκό χρειάζονται δύο για να χορέψεις".

Ενδιαφέρον έχει εάν θα μπορούσε να υπάρξει μία τέτοιου είδους "συνεργασία" ή εξαγορά καθώς πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο (Εθνική Ασφαλιστική) και τον δεύτερο παίκτη της αγοράς με τα μερίδια τους να είναι ιδιαίτερα υψηλά σε αρκετούς κλάδους ασφάλισης.

Σε ότι αφορά στα οικονομικά μεγέθη ο όμιλος Eurolife σε μία ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, κατάφερε να σημειώσει σημαντικά λειτουργικά κέρδη προ φόρων που άγγιξαν τα €21,3 εκατ. και συνολικά κέρδη προ φόρων €198,3 εκατ., διατηρώντας την ηγετική του θέση σε κερδοφορία στον ασφαλιστικό κλάδο.

Οι επενδύσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της λειτουργίας του, η ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας και η δημιουργία νέων εργαλείων που αναβαθμίζουν την εμπειρία των πελατών και των συνεργατών του, ήταν μερικές μόνο από τις περιοχές που εστίασε ο Όμιλος για το 2018. Επιπλέον, σημείωσε υψηλή παραγωγή με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους €436 εκατ. και σημαντική αύξηση, σε ποσοστό 8%, του δείκτη Ισοδύναμων Ετησιοποιημένων Ασφάλιστρων (APE).

Ο Όμιλος διατήρησε υψηλά μερίδια αγοράς (11%), και συγκεκριμένα 20% στις Ασφάλειες Ζωής και 3% στις Γενικές Ασφάλειες. Ιδιαίτερα υψηλό ήταν και το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων, που έφθασε τα €194 εκατ., και αφορά αθροιστικά ασφαλιστικές αποζημιώσεις ζωής και γενικών ασφαλίσεων, καθώς και πληρωμές εγγυημένων κεφαλαίων και αξιών εξαγοράς ασφαλιστηρίων ζωής σε Ελλάδα και Ρουμανία.

Το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά για τον Όμιλο EurolifeERBκαι από πλευράς επενδύσεων σε υποδομές, με έργα που έφτασαν τα €2,5 εκατ. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό του (+3% έναντι 2017), με προσλήψεις νέων στελεχών από διαφορετικούς κλάδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ