Πόσα σούπερ μάρκετ έκλεισαν τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την μείωση των καταστημάτων στον χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων έδωσε ο Διευθύνων Σύμβλουλος του ομίλου Metro Αριστοτέλης Παντελιάδης

Πόσα σούπερ μάρκετ έκλεισαν τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα

Σημαντική μείωση παρουσίασε την επταετία 2010 - 2017 ο αριθμός των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο τροφίμων στην χώρα μας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Metro,  Αριστοτέλης Παντελιάδης, μιλώντας χθες στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΤ παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία. 

Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη η μείωση της ζήτησης επηρέασε τόσο το οργανωμένο λιανεμπόριο (αλυσίδες σούπερ μάρκετ) όσο και τα υπόλοιπα κανάλια δηλαδή τα μίνι μάρκετ και τα καταστήματα γειτονίας.

Συγκεκριμένα η δεύτερη κατηγορία παρουσίασε μείωση καταστημάτων κατά 18%, από 30.322 σημεία το 2010 σε 24.877 το 2017. Ατίστοιχα τα καταστήματα του οργανωμένου λιανεμπορίου εμφάνισαν μείωση καταστημάτων κατά 6% και έφθασαν ατα 4.470 καταστήματα από 4.763 που ήταν το 2017.

Έκλεισαν περίπου 400 καταστήματα στο οργανωμένο λιανεμπόριο παρά τις εξαγορές, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα που προσπαθούν να μοιράσουν μικρότερο τζίρο" τόνισε ο κ. Παντελιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ