Μασούτης: Τέλος στη "χασούρα" από Σκλαβενίτη

Με θετικό πρόσημα ξεκίνησαν το 2019 οι πωλήσεις τόσο στο παλιό όσο και στο νέο δίκτυο καταστημάτων της Μασούτης. Πού ψάχνει για νέα καταστήματα

Μασούτης: Τέλος στη "χασούρα" από Σκλαβενίτη

Το πλέον κεντρικό κατάστημα της στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι στην οδό Αμερικής, εγκαινίασε χθες η διοίκηση της Μασούτης. Η εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με στελέχη της, ενδιαφέρεται για ταχεία ανάπτυξη σε όλη την Αθήνα και για τον λόγο αυτό αξιολογεί χώρους καταστημάτων που είναι διαθέσιμοι.  Στόχος για το 2019 είναι να ανοίξει 15 νέα καταστήματα από τα οποία τα 10 να είναι στην πρωτεύουσα. 

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών φαίνεται ότι πλέον έχει ισορροπήσει η αγορά μετά από την "επίθεση" Σκλαβενίτη και από την αρχή του έτους, τα παλιά καταστήματα της Μασούτης τρέχουν με θετικό πρόσημο, περίπου στο +1%, ενώ τα καινούρια καταστήματα κυμαίνονται στο +20%. Πηγές κοντά στην διοίκηση της Μασούτης αναφέρουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον επιπλέον έξι μήνες, μέχρις ότου τα καταστήματα της Προμηθευτικής να αφομοιωθούν πλήρως και να συμβαδίζουν απόλυτα με τη φιλοσοφία της Μασούτης.

Με το επενδυτικό πλάνο για το 2019 να ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ - το οποίο δεν περιλαμβάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, που επενδύει σε προωθητικές ενέργειες - στα σχέδια είναι και η λειτουργία ενός Grand Μασούτης, έκτασης άνω των 2.000 τ.μ, καθώς και cash and carry. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να εισέλθει και σε άλλες περιοχές της νότιας Ελλάδας, καθώς όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται υπό συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ