Ferry θα συνδέει Αθήνα με Σμύρνη από το καλοκαίρι

Καθημερινή σύνδεση από αρχές Ιουνίου στην γραμμή Τσεσμέ (Σμύρνη) - Λαύριο. Πόσες ώρες θα διαρκεί το ταξίδι

Ferry θα συνδέει Αθήνα με Σμύρνη από το καλοκαίρι

Το πράσινο φως πήρε η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Σμύρνης με το πρώτο πλοίο να πραγματοποιεί δρομολόγιο στις 2 Ιουνίου σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Bulent Ipek, η εταιρεία του οποίου θα δραστηριοποιηθεί στην γραμμή η διάρκεια της διαδρομής θα είναι 7 ώρες. 

Την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης φέρεται να είχαν συζητήσει Ερντογάν και Τσίπρας κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στα πλαίσια της σύσφiξης των σχέσεων των δύο λαών τόσο σε τουριστικό όσο και οικονομικό επίπεδο.

Στόχος είναι η σύνδεση να παραμείνει ενεργή όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά το σύνολο του χρόνου. Σε αυτό θα συμβάλει ότι πέρα από το τουριστικό κομμάτι στόχος είναι η χρήση της γραμμής για την μεταφορά φορτηγών TIR από την βιομηχανική ενδοχώρα της Τουρκίας στο Λαύριο.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία σε επίπεδο logistics πρόκειται για μια πιο οικονομική και μία πιο σύντομη διαδρομή καθώς αποφεύγεται το δρομολόγιο μέσω Κωνσταντινούπολης και Θράκης αλλά και των διαδικασιών στο επιβαρυμένο τελωνείο στον Έβρο. Στόχος είναι να μειωθεί κόστος και χρόνος στην διακίνηση αγαθών από και προς της Ευρώπη μέσω της γραμμής Τσεσμέ - Λαύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ