Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΠΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΠΑ

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί τα επόμενα 24ωρα το νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό των υφιστάμενων δικτύων διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ από τις δραστηριότητες του ομίλου στην παραγωγή, στην προμήθεια και στην εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σχέδιο νόμου για τον εταιρικό μετασχηματισμό της επιχείρησης, με τη διάσπασή της σε «ΔΕΠΑ Εμπορίας» και «ΔΕΠΑ Υποδομών». Στόχος του ΥΠΕΝ είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί στις αρχές Μαρτίου, ώστε τον Ιούνιο να ξεκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της «ΔΕΠΑ Εμπορίας», με την πώληση του 50% συν μίας μετοχής της εταιρείας.

Στη «ΔΕΠΑ Εμπορίας» θα περιέλθουν οι εμπορικές δραστηριότητες της υφιστάμενης ΔΕΠΑ, δηλαδή η χονδρεμπορική και λιανεμπορική αγορά φυσικού αερίου, η λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.

Αντίθετα, στη «ΔΕΠΑ Υποδομών» θα υπαχθούν τα εγχώρια δίκτυα διανομής αλλά και η συμμετοχή της ΔΕΠΑ στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB και τα σχεδιαζόμενα διακρατικά έργα που προωθεί η κοινή θυγατρική IGI Poseidon, την οποία έχει συστήσει η επιχείρηση με την ιταλική Edison.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ