Στην κόψη του ξυραφιού η ΘΕΣγάλα

Στην κόψη του ξυραφιού η ΘΕΣγάλα

Η κατάθεση αίτησης για υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα κορυφώνει το δράμα για τον θεσσαλικό συνεταιρισμό.

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα έλαβε προσωρινή διαταγή για προστασία από τους πιστωτές μέχρι τις 22 Μαρτίου που θα συζητηθεί η κύρια αίτηση και στην πράξη το δικαστήριο του δίνει δύο μήνες για να βρει λύση στο οικονομικό του αδιέξοδο.

Ο ΘΕΣγάλα αναζητά χρηματοδότηση ύψους ενός εκατ. ευρώ και τρόπους αναδιάρθρωσης του δανεισμού του που υπολογίζεται στα 7-8 εκατ. ευρώ.

Ο συνεταιρισμός αποτελείται από παραγωγούς που τροφοδοτούν τις γαλακτοβιομηχανίες με το 10% της εγχώριας παραγωγής και το 2013 αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δίκτυο διανομής γάλακτος απευθυνόμενος απευθείας στους καταναλωτές. Μετά τα πρώτα σημεία πώλησης στη Λάρισα ο συνεταιρισμός επεκτάθηκε το 205 και το 2016 στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με σημαντική επιτυχία. Υπολογίζεται πως ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ελέγχει το 6,8% της πίτας στην λιανική αγορά του γάλακτος, ενώ το 20% των καταναλωτών που είχαν μετάσχει σε σχετική έρευνα της IRI δήλωναν πως είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για αγορές προϊόντων από το δίκτυο λιανικής του συνεταιρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ