Έτος επενδύσεων το 2019 για τα σουπερ-μάρκετ Metro: Πού θα τοποθετήσει 40 εκατ. ευρώ

Έτος επενδύσεων το 2019 για τα σουπερ-μάρκετ Metro: Πού θα τοποθετήσει 40 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ προβλέπει το επενδυτικό πλάνο της Metro για το 2019, που κοιτάζει και την αγορά της Κύπρου.

Την ίδια στιγμή προγραμματίζει να ανοίξει οκτώ νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ προς το τέλος του 2019, αναμένεται να εγκαινιαστεί και το πρώτο κατάστημα χονδρικής της εταιρείας στη Λεμεσό της Κύπρου.

Σύμφωνα με την εταιρία, το 2018 ήταν μία σημαντική χρονιά για τη METRO AEBE καθώς ολοκληρώθηκε με το τριετές πλάνο ενοποίησης με τη Βερόπουλος, καθώς και το πλάνο ανακαινίσεων στο σύνολο των καταστημάτων της νεοαποκτηθείσας αλυσίδας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Από το 2016 έως και το τέλος του 2018 η εταιρεία εγκαινίασε 18 νέα καταστήματα, 15 My market και 3 Metro Cash & Carry, ανακαίνισε περισσότερα από 120 σημεία πώλησης και ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό του στόλου των ιδιόκτητων φορτηγών της, έτσι ώστε να πληρούν τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές της ΕΕ.

Επιπλέον, επένδυσε σημαντικά σε καινοτόμες λύσεις περιβαλλοντικής & ενεργειακής διαχείρισης που εξισορροπούν την παραγωγή και τους φυσικούς πόρους επιτυγχάνοντας έτσι έως και 30% εξοικονόμηση επί της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού ανά κατάστημα.

Όλα τα παραπάνω απαίτησαν σημαντικές επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ μέσα στην τριετία που πέρασε. Το 2018 οι ενοποιημένες πωλήσεις της Metro άγγιξαν το 1,2 δισ. ευρώ με αύξηση περίπου 1,5% συγκριτικά με το 2017.

Η αλυσίδα λιανικής της εταιρείας πέτυχε ανάπτυξη πάνω από 4%, ποσοστό υψηλότερο από την ανάπτυξη που εμφάνισε συνολικά ο κλάδος του λιανεμπορίου το 2018.

Παράλληλα, η αλυσίδα χονδρικής Metro Cash & Carry διατήρησε σταθερά το ισχυρό μερίδιο αγοράς της.

Στη χρονιά που πέρασε, η εταιρεία εγκαινίασε 4 νέα καταστήματα, επενδύοντας συνολικά πάνω από 52 εκατ. ευρώ σε ανακαινίσεις καταστημάτων, νέα καταστήματα και άλλα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ