150.000 Έλληνες στο IQOS

150.000 Έλληνες στο IQOS

Ικανοποιημένη από την ως σήμερα πορεία του IQOS στην ελληνική αγορά εμφανίζεται η Παπαστράτος.

Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία της Philip Morris International μέχρι σήμερα 150.000 καπνιστές στην Ελλάδα έχουν μετακινηθεί στο προϊόν θερμαινόμενου καπνού IQOS, το οποίο είναι διαθέσιμο επίσης σε άλλες 40 χώρες και σημειώνει ιδιαίτερα θετική πορεία στην Ιαπωνία. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη χώρα το ποσοστό των καπνιστών που έχει μεταβεί στο IQOS βρίσκεται πάνω από το 10%. Στόχος της Παπαστράτος για το 2019 είναι να υιοθετήσουν το προϊόν θερμαινόμενου καπνού όσο το δυνατόν περισσότεροι καπνιστές στην Ελλάδα, ενώ τον Ιανουάριο η εταιρεία πρόκειται να λανσάρει στην εγχώρια αγορά την τρίτη έκδοση της συσκευής.

Η Παπαστράτος έχει ήδη ολοκληρώσει την επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ για τις απαραίτητες προσαρμογές στη μονάδα παραγωγής του Ασπροπύργου ώστε να παράγει ράβδους καπνού αντί συμβατικών τσιγάρων. Πρόκειται για την τρίτη μονάδα παραγωγής ράβδων για το IQOS στον όμιλο της Philip Morris μετά την Ιταλία και την Ελβετία. Με την πλήρη ενεργοποίηση της παραγωγικής λειτουργίας αναμένεται να προστεθούν 400 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Σ/ημερα η εταιρεία απασχολεί 900 εργαζόμενους και σύμφωνα με σχετική μελέτη της EY κάθε θέση εργασίας στην Παππαστράτος υποστηρίζει έμμεσα άλλες 2,5 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Η εταιρεία απέδωσε το 2017 φόρους ύψους 1,1 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 2,2% των κρατικών εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ