Το παιχνίδι των... καθυστερήσεων «παίζει» η Folli Follie

Το παιχνίδι των... καθυστερήσεων «παίζει»  η Folli Follie

Μετά από αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie δεσμεύθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

 

Συγκεκριμένα, προσημειώθηκε το πολυτελές ακίνητο της οικογένειας Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες, έναντι του ποσού των 36,45 εκατ. ευρώ σε εταιρεία η οποία φέρεται ότι ανήκει σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ελβετικού ομίλου Dufry.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την εταιρεία Petrus AG με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η οποία προχώρησε στην προσημείωση επικαλούμενη δανειακή σύμβαση 36,45 εκατ. ευρώ μεταξύ της εταιρείας Petrus AG και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Σε κάθε περίπτωση οι αρχές εξετάζουν την δέσμευση του ακινήτου των Σπετσών προκειμένου να διασφαλιστεί το συμφέρον του Δημοσίου. Αυτό απαιτεί είτε νέο βούλευμα, είτε απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος. Την ίδια ώρα, έχουν δεσμευτεί και λογαριασμοί και θυρίδες μελών του ΔΣ της εταιρείας.

Παρά τη δυσμενή θέση στην οποία έχει βρεθεί, πέντε μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, η οικογένεια Κουτσολιούτσου επιχειρεί για μια ακόμη φορά να κερδίσει χρόνο. Αυτό προκύπτει και από την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία κατήγγειλε ότι «διαπιστώνει πως η FFG, παρά τα σημαντικά ευρήματα της Alvarez & Marsal, συνεχίζει να μη συμμορφώνεται στις διαδικασίες».

Μετά την παράδοση της έκθεσης της Alvarez & Marsal, η Επιτροπή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, κάλεσε τη FFG, από τις 28 Σεπτεμβρίου, να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του ελέγχου της Ernst & Young (ΕΥ) αναφορικά με τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, αλλά και για την ημερομηνία δημοσιοποίησης της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση του 2017.

Σημειώνει επίσης ότι ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει ζητήσει τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρεία που έχει ορίσει η Folli Follie, δηλαδή την εταιρεία ΕΥ, ενώ το νέο αίτημα που υπέβαλε και για έκτακτο έλεγχο, όπως τονίζει, «σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του 2017». Μάλιστα, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, ζήτησε από τον έκτακτο έλεγχο να εξαιρεθεί η ΕΥ, η οποία είναι επιφορτισμένη να πραγματοποιήσει το έργο που της ανέθεσε η FFG, δηλαδή τον πλήρη έλεγχο.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία «ροκανίζοντας» τον χρόνο δήλωσε ότι προς αναβολή πάει η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της εταιρείας καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των αναθεωρημένων ετήσιων ενοποιημένων εταιρικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ