Κομισιόν: Εξετάζει παράταση για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Κομισιόν: Εξετάζει παράταση για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Εντός των ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια αλλά και με τους επικεφαλής των θεσμών και στο ενεργειακό σκέλος στην κορυφή της ατζέντας αναμένεται να βρεθεί η κυριότερη μεταμνημονιακή υποχρέωση στα ενεργειακά, δηλαδή ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτών της ΔΕΗ.

 

Η Κομισιόν φέρεται να εξετάζει το σενάριο μικρής παράτασης για την υποβολή προσφορών στο διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Η κινεζική εταιρεία China Energy που συμμετέχει στον διαγωνισμό σε κοινοπραξία με τον όμιλο Κοπελούζου, έχει υποβάλει αίτημα για δίμηνη παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών που έχει οριστεί για τις 17 Οκτωβρίου. Το αίτημα της εταιρείας έχει ήδη κοινοποιηθεί προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επιβλέπει το διαγωνισμό αλλά και στον επιβλέποντα εντολοδόχο (monitoring trustee) του διαγωνισμού που είναι η PriceWaterhouseCoopers.

Η μετάθεσης της ημερομηνίας για τις δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να δώσει χρόνο στους συμμετέχοντες να ζυγίσουν τα δεδομένα γύρω από το διαγωνισμό, ο οποίος επισκιάζεται τους τελευταίους μήνες από τη δραματική άνοδο της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπής CO2, που επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας των ρυπογόνων μονάδων λιγνίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ