ΔΕΗ: Τελευταία «παρτίδα» για τους λιγνίτες

Προετοιμάζονται οι «μνηστήρες»

ΔΕΗ: Τελευταία «παρτίδα» για τους λιγνίτες

Μέχρι τις 31 Ιουλίου έχουν περιθώριο να δηλώσουν πιθανά σχήματα συμπράξεων οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτών της ΔΕΗ.

 


Οι πρώτοι που ανακοίνωσαν την από κοινού υποβολή δεσμευτικής προσφοράς στη δεύτερη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για τις δύο εταιρείες της ΔΕΗ, του Βορρά (μονάδα Μελίτη Ι και άδεια για Μελίτη ΙΙ) και του Νότου (Μεγαλόπολη ΙΙΙ και IV), ήταν, την περασμένη Πέμπτη, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο τσεχικός όμιλος Seven Energy (μέσω της εταιρείας Indoverse Coal Investments Limited).

Την ίδια δυναμική δείχνει ότι έχει και το σχήμα της κινεζικής Beijing Guohua Power με την Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου, το οποίο, όπως διαφαίνεται, θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα των δεσμευτικών προσφορών.

Με προσεκτικά βήματα προχωρεί η Μυτιληναίος. Άλλωστε, ο επικεφαλής του ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος στην τελευταία γενική συνέλευση είχε αναφέρει ότι ενδιαφέρεται να μετέχει στον διαγωνισμό και να εξετάσει τα στοιχεία στο data room.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει του τελικού σχεδίου που έχει αποστείλει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), οι λιγνιτικές μονάδες δεν αποκλείονται από το δικαίωμα να λαμβάνουν ΑΔΙ. Όμως το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από την Κομισιόν.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη θα διαφανούν οι διαθέσεις για συμπράξεις των έξι παικτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους λιγνίτες. Ωστόσο, η δεύτερη τσεχική εταιρεία που συμμετέχει στον διαγωνισμό, η Energetick, φέρεται να έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ παράταση στην προθεσμία που έχει τεθεί για τη σύναψη συμμαχιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ