Πού στοχεύει η Μασούτης με την εξαγορά της Προμηθευτικής

Πού στοχεύει η Μασούτης με την εξαγορά της Προμηθευτικής

 

Τα «τείχη» της Αθήνας έριξε η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης με την εξαγορά του 100% της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Προμηθευτική.

Η επιλογή της Μασούτης να επεκταθεί στην Αττική μέσω εξαγοράς, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει αναταράξεις αλλά και ανησυχία στο σύνολο του λιανεμπορίου, καθώς ουδείς μπορεί να κάνει μια ασφαλή πρόβλεψη για το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα στο χάρτη του λιανεμπορίου.

Μια αγορά, που είναι σε φάση αναδιαμόρφωσης μετά την πανελλαδική επέκταση της Σκλαβενίτης, η οποία, ήδη έχει αρχίσει να πιέζει αισθητά τις υπόλοιπες αλυσίδες.

Η Μασούτης θέλει να διασφαλίσει τη θέση της μεταξύ των μεγάλων του χώρου και έτσι εκτιμάται ότι θα έρθει αντιμέτωπη με ισχυρές προκλήσεις. Να σημειωθεί ότι στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες εξαγορές ή και συγχωνεύσεις μικρών και μεσαίων λιανεμπορικών αλυσίδων.

Η συμφωνία

Η συμφωνία προβλέπει την διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας, των 1050 εργαζόμενων της Προμηθευτικής, καθώς και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Με την κίνηση αυτή αλλάζει και πάλι ο χάρτης του λιανεμπορίου τροφίμων.

Στα σχέδια της εταιρείας Μασούτης είναι σε δεύτερη φάση η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της σε περιοχές που σήμερα δεν έχει παρουσία αρχής γενόμενης με την αναμόρφωση του δικτύου της Προμηθευτικής .

Η εταιρεία Προμηθευτική πραγματοποίησε στη χρήση 30/6/2016-30/6/2017 κύκλο εργασιών 116,6 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φορών 668.376 ευρώ.

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες.

Διαθέτει 272 καταστήματα, 250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, και ένα κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι, ενώ καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί περισσότερους από 7.500 εργαζόμενους. Παράλληλα διαθέτει και 245 καταστήματα φραντσάιζ με την επωνυμία Express Market.