Καλογήρου: Τα σχέδια μετά το ok από το Πρωτοδικείο

Καλογήρου: Τα σχέδια μετά το ok από το Πρωτοδικείο

Το πράσινο φως άναψε πριν λίγες ημέρες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, αναφορικά με τη συμφωνία εξυγίανσης της «Καλογήρου», η οποία πλέον έχει περιέλθει υπό τον έλεγχο του επιχειρηματία του κλάδου του λιανεμπορίου κ. Σάμι Φάις, με τη συμμετοχή και μετόχων των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

 

Οι νέοι επενδυτές βάσει του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί με τις πιστώτριες τράπεζες, θα εισφέρουν κεφάλαια ύψους 12 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα αναλάβουν και την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού 15 εκατ. ευρώ της παλιάς εταιρείας.

Το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας «Λεμονής» προβλέπει επάνοδο σε θετική λειτουργική κερδοφορία από το 2018 και επιστροφή του τζίρου στα επίπεδα του 2016 την ίδια χρονιά.

Εκτιμά, επίσης, πως ο τζίρος της «Λεμονής», από τα 43,033 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι και τα 30,123 εκατ. ευρώ που είναι η πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά, θα φθάσει στα 45,184 εκατ. ευρώ και στα 54,963 εκατ. ευρώ το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία είχαν ταχθεί κατά της συμφωνίας εξυγίανσης, ως είθισται, γεγονός ωστόσο που δεν διακυβεύει τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι στο MoU πιστωτών και επενδυτών προβλέπεται η τμηματική αποπληρωμή των οφειλών σε Δημόσιο και Ταμεία, χωρίς κούρεμα των συγκεκριμένων απαιτήσεων.

Η εταιρία λειτουργεί πλέον κάτω από το νέο management και ανακτά σταδιακά τη θέση της στην αγορά, ενισχυμένη και από την επαναλειτουργία προβεβλημένων σημείων πώλησης, όπως εκείνα στο Golden Hall.