Κόντρα στο… ρεύμα της κρίσης πάει η Avin

Κόντρα στο… ρεύμα της κρίσης πάει η Avin


Την ώρα που οι επιχειρήσεις καυσίμων πλήττονται από τη συνεχιζόμενη κρίση, η Avin προχωράει σε επενδύσεις 35 εκατ. ευρώ και στην αναμόρφωση, εντός πενταετίας, του δικτύου των 500 πρατηρίων της.

Οι επενδύσεις προχωρούν παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η κρίση στην αγορά καυσίμων ενώ και η όξυνση του λαθρεμπορίου και της παραβατικότητας συνεχίζουν να περιορίζουν τα περιθώρια και να δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το επόμενο διάστημα η εταιρεία θα δώσει έμφαση στην επέκταση στη Β. Ελλάδα με την περαιτέρω αξιοποίηση των αποθηκών που απέκτησε η Motor Oil Hellas από τη Revoil στην Καβάλα, αλλά και στα πρατήρια σε αυτοκινητοδρόμους.

Ήδη η εταιρεία έχει αναπτύξει τέσσερα νέα πρατήρια κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού (Αντίρριο-Γιάννενα), στα οποία σχεδιάζεται να εγκαταστήσει και σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Συνολικά η εταιρεία διαθέτει ένα δίκτυο από 500 πρατήρια από τα οποία 110 λειτουργεί η ίδια η AVIN. Μάλιστα, φέτος προγραμματίζει να λειτουργήσει 22 νέα πρατήρια ενώ ανάλογους ρυθμούς ανάπτυξης θα ακολουθήσει και τα επόμενα χρόνια. Το μερίδιό της στην αγορά καυσίμων ανέρχεται σε 13% και καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Η εταιρεία ποντάρει πολλά και στο μάρκετινγκ και την loyalty κάρτα Avin Card, με το πρόγραμμα επιβράβευσης ‘κερδίζω’ να έχει μεγάλη επιτυχία στο διάστημα που εφαρμόζεται.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για το 2018 η αγορά κινείται πτωτικά. Κατά το μήνα Μάρτιο, η βενζίνη σημείωσε πτώση 1,7%, το πετρέλαιο κίνησης 1,2% και το πετρέλαιο θέρμανσης 9,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αλλά και το 2017 έκλεισε με σημαντική πτώση, με το πετρέλαιο κίνησης να αποτελεί το μεγάλο «χαμένο» σημειώνοντας πτώση 22%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ