Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Νηρέα και της Σελόντα

Στο Amerra Capital ο έλεγχος σύμφωνα με πληροφορίες

Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Νηρέα και της Σελόντα

Ο κύβος ερρίφθη. Το AMERRA Capital είναι ο νέος βασικός μέτοχος των εταιριών ΝΗΡΕΑΣ και ΣΕΛΟΝΤΑ μετά την πολύμηνη διαγωνιστική διαδικασία που διεξήγαγαν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης το χρονοδιάγραμμα της μεταβίβασης των μετοχών θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, αφού πρώτα πέσουν οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που προβλέπεται να γίνει στο τέλος Απριλίου, αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να εγκρίνει την εξαγορά.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχουν δύο τρία θεματάκια που χρίζουν προσοχής. Στον κλάδο αυτό έχουμε να δούμε επενδύσεις πάνω από δέκα χρόνια. Πολλές εταιρίες, ανάμεσα σε αυτές και ο ΝΗΡΕΑΣ και η ΣΕΛΟΝΤΑ μπλεγμένες στον φαύλο κύκλο του δανεισμού, με λάθος αποφάσεις στρατηγικής κράτησαν τον κλάδο μακριά από την ανάπτυξη με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάσει την ισχυρή θέση που είχε στην παγκόσμια αγορά. Σε αντίθεση με την Τουρκία , που τα τελευταία πέντε με τις επενδύσεις, που έχουν γίνει, έχει διπλασιάσει την παραγωγή της και βρίσκεται πλέον πρώτη στην παγκόσμια αγορά των μεσογειακών ειδών. Και εδώ είναι που τοAmeraστοχεύει να κάνει τη διαφορά. Θέλει να παραγάγει νέα προϊόντα με προστιθέμενη αξία, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να δώσει κίνητρα στο υφιστάμενο προσωπικό που έχει γνώση και εμπειρία για να… απογειώσει τις δύο εταιρίες. Ωστόσο για να συμβούν αυτά θα πρέπει οι υφιστάμενες-μεταβατικέςδιοικήσεις, που θα τρέξουν τις εταιρίες έως το τέλος του χρόνου,στις οποίες συμμετέχουν και τραπεζικά στελέχη, να αποφύγουν τις «κακοτοπιές». Θα πρέπει να παραδώσουν τις εταιρίες στο νέο μέτοχο τουλάχιστον στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.

Πηγή: Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ