To σίριαλ με την Shelman και ο διαγωνισμός

To σίριαλ με την Shelman και ο διαγωνισμός


Την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 ξεκινάει η διαδικασία των προσφορών για την απόκτηση του ακίνητου της Shelman 400 περίπου στρεμμάτων με κτίσματα 121 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Το εργοστάσιο της Χαλκίδας που είχε εκτιμηθεί στο παρελθόν ότι άξιζε 60 εκατ. ευρώ, θα βγει στον πλειστηριασμό με αρχική τιμή τα 26 εκατ. σύμφωνα με την απόφαση της εισηγήτριας της πτώχευσης.

Η εκποίηση του βιομηχανικού συγκροτήματος-που δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής λόγω του υψηλού τιμήματος- θα επαναλαμβάνεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών κάθε Δευτέρα αρχής γενομένης από την 5η Μαρτίου 2018 μέχρι να εγκριθεί το τίμημα της πώλησης από την εισηγήτρια της πτώχευσης.

H Shelman ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας στην Ελλάδα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Όμως έληξε άδοξα, παρά την εξαγορά της το 2009 από την εταιρεία Alpha Wood.

Το 2014 επικυρώνεται από τα αρμόδια δικαστήρια το αίτημα πτώχευσης και έκτοτε ξεκινά η διαδικασία ικανοποίησης των πιστωτών της εταιρείας, η οποία κατέρρευσε από το βάρος σοβαρών οικονομικών υποχρεώσεων και κάθετης υποχώρησης των πωλήσεων της, ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, των ραγδαίων εισαγωγών και της αυξανόμενης κυριαρχίας του αλουμινίου στις κατοικίες.

Να σημειωθεί πως η Shelman είχε επιδοτηθεί με πάνω από 27 εκατ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου (2001) για την επένδυση το νέο εργοστάσιο της Κομοτηνής), και η η Alfa Wood με άλλα 33,8 εκατ. ευρώ του Αναπτυξιακού νόμου, από το 2002 έως το 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ