Πάει για Μάρτιο ο διαγωνισμός της Forthnet

Πάει για Μάρτιο ο διαγωνισμός της Forthnet

 

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Forthnet, καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στα επιτελεία των φορέων που έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της εισηγμένης.

Εκτός απρόοπτου οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν στις αρχές Μαρτίου.

Ο διαγωνισμός που υλοποιεί η Νοmura για λογαριασμό των τεσσάρων τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Attica Bank) στις οποίες έχει περιέλθει το 32,8% του μετοχικού κεφαλαίου, τα δάνεια και οι ομολογίες που εξέδωσε η εταιρεία το περασμένο φθινόπωρο, είχε ξεκινήσει στις αρχές του περασμένο Νοεμβρίου. Ως αρχικός στόχος είχε τεθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών στις 23 Φεβρουαρίου 2018.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού μετέχουν επτά υποψήφιοι επενδυτές, οι Wind/Vodafone, Apollo Capital Management, Golden Tree Asset Management (εκ των βασικών μετόχων της Wind), Pillarstone, PCCW, Odyssey Consulting και το σχήμα Providence-Antenna Group.

Πρόσφατα στελέχη της Golden Tree συμμετείχαν σε παρουσίαση της εισηγμένης, διαδικασία που ακολουθείται για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Από τις Vodafone και Wind εξακολουθεί να εκπέμπεται σκεπτικισμός όσον αφορά την υπόθεση Forthnet, αν και, θεωρείται δεδομένο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ότι θα προσέλθουν με κοινή δεσμευτική προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ