Ποια είναι η «προίκα» της Cyta Hellas που μεταβιβάζεται στη Vodafone

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση

Ποια είναι η «προίκα» της Cyta Hellas που μεταβιβάζεται στη Vodafone

 

Το δίκτυο οπτικών ινών, την πελατειακή βάση και το ανθρώπινο δυναμικό της Cyta Hellas μεταβιβάζεται στη Vodafone η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της μεγαλύτερης θυγατρικής της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), η Vodafone Ελλάδας θα ενισχύσει το δίκτυό της με 5.500 χλμ. οπτικών ινών, που αποτελούν «κρίκο» σύνδεσης με τα ευρυζωνικά δίκτυα στον άξονα Βαλκανίων - Μέσης Ανατολής.

Η εταιρεία διαθέτει μια πελατειακή βάση άνω των 300.000 πελατών. Ανάμεσα σε αυτούς ιδιαίτερης βαρύτητας αποτελούν οι άνω των 100 ξενοδοχειακές μονάδες, 4 και 5 αστέρων, στο ιδιόκτητο δίκτυο της Κρήτης που είναι συνδεδεμένες με υπηρεσίες Fiber to the Building. Αυτοί αποτέλεσαν μάλιστα παράγοντα «κλειδί» για την ελκυστικότητα της εταιρείας. Σημειώνεται ότι σήμερα στην Ελλάδα η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζόμενους.

Η Vodafone το 2014 απέκτησε το 100% της Hellas Online, με τίμημα που πλησίασε τα 200 εκατ. ευρώ, και μόλις προχθές υπέγραψε τη συμφωνία απόκτησης του 100% της Cyta. Eτσι η Vodafone κατέστη ο Νο 2 παίκτης πίσω από τον ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία, με ένα πελατολόγιο που φτάνει το 1 εκατ. συνδέσεις.

Σύμφωνα με τη Vodafone, μετά την υπογραφή της σύμβασης απόκτησης του 100% των μετοχών της Cyta Hellas, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα απαιτηθεί η συνακόλουθη έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ