D-Day για Νηρέα και Σελόντα

Οι προσφορές και οι πρώτες εκτιμήσεις

D-Day για Νηρέα και Σελόντα

Σήμερα οι οκτώ επενδυτές που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Πειραιώς, Alpha Bank Eurobank, Εθνική) καλούνται να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση καθώς αφενός το σχετικό αίτημα από δύο επενδυτές απορρίφθηκε από τις τράπεζες, αφετέρου ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Virtual Data Room και έχει δοθεί το σχέδιο σύμβασης πώλησης (SPA), ώστε να υποβληθούν οι σχετικές παρατηρήσεις.
Τα funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των δύο εταιρειών είναι η HIG Capital, Diorasis, Oaktree, Duet, Hybrid Capital, Butterfly Capital και η Amerra Capital Management LLC που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, καθώς πέρυσι εξαγόρασε το 90% της εταιρείας Ανδρομέδα από την Global Finance.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ι θα υποβληθούν τουλάχιστον τρεις δεσμευτικές προσφορές ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις.
Σημειώνεται ότι η παράταση ενός μήνα που δόθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, κατόπιν αιτήματος 6 επενδυτών, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια ενός -τουλάχιστον- διεκδικητή, ο οποίος παρότι δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργός στο data room, δήλωνε έτοιμος να υποβάλει δεσμευτική προσφορά στις 13 Δεκεμβρίου, όπως προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες έχουν περάσει πλέον σε ανοδική τροχιά, ενώ φέτος οι πωλήσεις του κλάδου τρέχουν με ρυθμό 5%, ο οποίος και αναμένεται να διατηρηθεί και μέσα στην επόμενη πενταετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ