Στροφή της Grivalia σε εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία

Τι έχει βρεθεί στο επίκεντρο της εταιρείας

Στροφή της Grivalia σε εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία

 

Στην «πρώτη γραμμή» του ενδιαφέροντος των επενδύσεων ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων έχουν βρεθεί τα εμπορικά ακίνητα στην Ελλάδα.
Όλο και περισσότερες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) προχωρούν στην εμπλοκή τους με το συγκεκριμένο είδος ακινήτων, που μέχρι πρότινος τον οποίο απέφευγαν οι περισσότεροι επενδυτές.

Στην απόκτηση δύο αυτοτελών εμπορικών ακίνητων, ενός επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 69Β, στην Αθήνα, και ενός επί της οδού Ανδρέα Λαζαράκη 59, στη Γλυφάδα Αττικής προχώρησε η Grivalia Properties. Συγκεκριμένα, πρόκειται για σύγχρονα κτίρια εμπορικής χρήσης και εξαιρετικής προβολής, συνολικής επιφάνειας περίπου 12.400 τ.μ.., εκ των οποίων τα 5.130 τ.μ. αφορούν το κτίριο της Αθήνας και τα 7.270 τ.μ. της Γλυφάδας. Τα ακίνητα είναι πλήρως εκμισθωμένα, ως επί το πλείστο σε μεγάλη ελληνική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ. Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση των δύο ανωτέρω ακινήτων ανήλθε σε 22,57 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, τα ξενοδοχειακά ακίνητα, χάρις στις ροές εσόδων τους και στην παγκόσμια αύξηση του τουρισμού, έχουν έρθει στο προσκήνιο, κάτι που ισχύει ακόμα περισσότερο στην περίπτωση της ελληνικής αγορά

Το 2017 σηματοδότησε και την ενεργοποίηση της Grivalia Hospitality, της εταιρείας που σύστησε ο όμιλος της Grivalia ΑΕΕΑΠ με αποκλειστικό αντικείμενο τις επενδύσεις σε τουριστικά/ξενοδοχειακά ακίνητα. Η αρχική επένδυση αφορούσε την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στο ιδιωτικό νησί Pearl Island του Παναμά, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο στην Ελλάδα, η απόκτηση του ιστορικού ξενοδοχείου Ολυμπος Νάουσα στη Θεσσαλονίκη και του συγκροτήματος «Αστέρια Γλυφάδας». Η τελευταία αυτή κίνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί και ως προς το τυπικό της σκέλος στο τέλος του έτους.

Σημειωτέον ότι το 50% της Grivalia Hospitality ελέγχεται πλέον από την M&G Investments, επενδυτικό όμιλο από τη Μεγ. Βρετανία, με την Grivalia να διατηρεί το 25%. Η εταιρεία συνεχίζει πάντως να διεκδικεί ξενοδοχειακά ακίνητα, επιχειρώντας την είσοδό της και στην αγορά του κέντρου της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ