Μεγαλώνει τον βηματισμό της η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος

Μεγαλώνει τον βηματισμό της η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος

Η επιτυχής εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας σε 35 συνολικά χώρες εντός της ΕΕ αλλά και εκτός (Η.Π.Α, Καναδάς, Γερμανία και Ρωσία) αποτελεί απτή απόδειξη της εξελικτικής της πορείας με τις εξαγωγές να ανέρχονται ήδη στο 20% του συνόλου της παραγωγής της.

Διευρύνει το δίκτυο διανομής των προϊόντων της η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ξιδιού και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα κατέχοντας σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά και ηγετικό μερίδιο σε πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως το βαλσάμικο ξίδι με μέλι και το βαλσάμικο ξίδι με ρόδι.

Η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε, εισέρχεται στην αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος με τη διανομή τριών σημαντικών κωδικών σε επίπεδο μεριδίου και καινοτομίας. Πρόκειται για την κρέμα βαλσάμικο ΠΑΝ, την κρέμα βαλσάμικο ΠΑΝ με Σύκο και την κρέμα λεμονιού ΠΑΝ. Η συνεργασία ξεκινάει με την είσοδο των προϊόντων ΠΑΝ σε 75 καταστήματα της γνωστής αλυσίδας τα οποία τοποθετούνται κυρίως στο Νομό Αττικής ( με έμφαση στα βόρεια και νότια προάστια) αλλά και στην Περιφέρεια.

Τα προϊόντα ΠΑΝ έχουν παρουσία στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και σε επιλεγμένα "μπουτίκ" σημεία σε όλη την Ελλάδα, διανέμονται αποκλειστικά από την Οξοποιία Ζαφειρόπουλος, η οποία έχει και την ευθύνη του προϊόντος από την συλλογή της πρώτης ύλης έως την εμφιάλωση και διανομή της.

Η επιτυχής εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας σε 35 συνολικά χώρες εντός της ΕΕ αλλά και εκτός (Η.Π.Α, Καναδάς, Γερμανία και Ρωσία) αποτελεί απτή απόδειξη της εξελικτικής της πορείας με τις εξαγωγές να ανέρχονται ήδη στο 20% του συνόλου της παραγωγής της.

Το 2016, ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 3,63 εκατ. ευρώ ενώ εφέτος, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε περίπου 4,3 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο εννεάμηνο καταγράφηκε αύξηση τζίρου 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο.
Οι βαλσάμικες κρέμες ΠΑΝ δεν περιέχουν ζάχαρη καθώς παράγονται με βάση τον συμπυκνωμένο μούστο σταφυλιού, μία τεχνογνωσία που ακολουθεί η οικογένεια εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, επικεφαλής του τμήματος R&D της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος δήλωσε: «Σχεδιάζοντας με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα την παρουσία των προϊόντων ΠΑΝ στην ελληνική αγορά, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτή τη σημαντική συμφωνία με την ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς πρόκειται για μία αλυσίδα με σημαντική πορεία στον κλάδο ενώ οι βαλσαμικές μας κρέμες έρχονται κοντά σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές. Με τη σύναψη μίας ακόμη σημαντικής συνεργασίας επιβραβεύονται οι κόποι μας, μίας σταθερής και αδιάκοπης παρουσίας στην ελληνική αγορά εδώ και μισό αιώνα».

Η εταιρεία Οξοποιία Ζαφειρόπουλος ιδρύθηκε το 1979, από την ομώνυμη οικογένεια. Σήμερα, μετά από σχεδόν 40 χρόνια ζωής, διατηρεί ως έδρα της, το Πικέρμι Αττικής. Το ιδιόκτητο εργοστάσιό της καταλαμβάνει έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων, με τέσσερις ανεξάρτητες γραμμές εμφιάλωσης και δυνατότητα παραγωγής και εμφιάλωσης άνω των 6.000 τόνων ετησίως, ενώ, παράγει ξίδι και συναφή προϊόντα, αποκλειστικά από φυσικές πρώτες ύλες.

Στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης βαλσαμικού ξιδιού και κρέμας, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, για την επίτευξη σταθερής ποιότητας τελικού προϊόντος. Παράλληλα, οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής παραμένουν ενεργοί, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο για την διατήρηση του αυθεντικού χαρακτήρα των προϊόντων. Οι συνεχείς ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια παραγωγής εξασφαλίζουν τη σταθερή ποιότητα των προϊόντων ΠΑΝ.

Η εταιρεία διαθέτει ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων που διαθέτει και προωθεί τα προϊόντα της σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας αλλά και σε επιλεγμένα "μπουτίκ" σημεία σε όλη την Ελλάδα, κατέχοντας σημαντικό μερίδιο.