Τι θα φέρει η συμμαχία Κοπελούζου με τους Κινέζους

Το σχέδιο και η σωτηρία της ΔΕΗ

Τι θα φέρει η συμμαχία Κοπελούζου με τους Κινέζους


Νέα δεδομένα στην προοπτική της ΔΕΗ φέρνει η στρατηγική συμφωνία του Δημήτρη Κοπελούζου με τον κινέζικο όμιλο Shenhua Group που μετά την συγχώνευση με την China Guodian είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Η Shenhua μέσω της θυγατρικής της εταιρείας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Shenhua Renewable Co., Ltd, απέκτησε το 75% των μετοχών τεσσάρων Αιολικών Πάρκων που αναπτύσσει ο όμιλος Κοπελούζου, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία ή υπό κατασκευή.
Η επένδυση αυτή είναι η πρώτη Κινέζικης εταιρείας στην Ελλάδα στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας. Η συνεργασία των δυο Ομίλων θα επεκταθεί και στα άλλα Αιολικά Πάρκα που αναπτύσσει ο όμιλος Κοπελούζου.

Την ίδια στιγμή υπεγράφη τριμερής συμφωνία (MoU) μεταξύ της Shenhua, της ΔΕΗ και του ομίλου Κοπελούζου, για την είσοδο της Shenhua ως εταίρου στην κοινή εταιρεία ΔΕΗ - Κοπελούζου ΔΕΗ Solar Solutions Α.Ε.

Η Κινεζική κρατική εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα από συμβατικές αλλά και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η κινεζική κρατική εταιρεία Shenhua Group Corporation Limited είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, από συμβατικές αλλά και από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η Shenhua είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογίες για την καθαρή εξόρυξη και τη μείωση των εκπομπών από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, επιτυγχάνοντας σε μονάδες της εκπομπές ρύπων χαμηλότερες και από αυτές των μονάδων φυσικού αερίου.