Στην Lamda Development το 100% του The Mall Athens

Πώς κινήθηκαν τα κέρδη των εμπορικών κεντρών

Στην Lamda Development το 100% του The Mall Athens

Σύμβαση για την απόκτηση του εναπομείναντος 50% τoυ μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Olympia Village (LOV) υπέγραψε η Lamda Development A.E.

H συμφωνία, η οποία υπεγράφη με την IRERE Property Investments Luxembourg, αφορά 4.402.368 μετοχές.

HIrere είχε αποκτήσει το ποσοστό στην εταιρία που κατέχει το The Mall πριν από χρόνια και τώρα άσκησε τη σχετική option που είχε για επιστροφή του 50% στην Lamda.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Εταιρεία θα κατέχει πλέον το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της LOV, στην οποία ανήκει το Εμπορικό Κέντρο «The Mall Athens». Σημειώνεται, ότι η συνολική αξία αποτίμησης του «The Mall Athens» διαμορφώνεται σε 381,2 εκατ. ευρώ.

Η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και εφόσον συμφωνηθεί η επέκταση της δανειακής σύμβασης της LOV για τουλάχιστον τρία επιπλέον έτη.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργική κερδοφορία του The Mall Athens αυξήθηκε κατά 4,4% στα 7,1 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, ενώ ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων μειώθηκε κατά 4,7% και των επισκεπτών κατά 5,8%.

Η λειτουργική κερδοφορία του Golden Hall ανήλθε σε 4,2 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 5%, καθώς ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων αυξήθηκε κατά 4,8%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρέμεινε σταθερός. Η θετικότερη εικόνα του συγκεκριμένου κέντρου έναντι του The Mall οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα σταθερής τροχιάς για την προσέλευση του καταναλωτικού του κοινού.

Οσον αφορά το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 3,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,7%. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 4,6%, ενώ η επισκεψιμότητα υποχώρησε κατά 10,1%, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν οδήγησαν ακόμα και στη μη λειτουργία του κέντρου επί δύο ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ