Σε ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία "ταξιδεύουν" τα προϊόντα του ομίλου Κορρέ

Σε ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία "ταξιδεύουν" τα προϊόντα του ομίλου Κορρέ
Έμφαση στις αγορές των ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία και Νορβηγία για το 2017 δίνει ο όμιλος Κορρές.

Στόχος είναι η διαρκή υποστήριξη του brand ΚΟΡΡΕΣ στην εγχώρια αγορά, την ενίσχυση της διεθνούς δραστηριότητας του καθώς και τη διαρκή επένδυση στην έρευνα και στην παραγωγή πρωτογενούς καινοτομίας για νέα πρωτοποριακά προϊόντα βασιζόμενα στα ελληνικά βότανα.

Όπως ανέφερε η διοίκησηστο περιθώριο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, στη Γερμανία η αλλαγή του management που πραγματοποιήθηκε το 2016 φέρνει ήδη αποτέλεσμα, με ενδεικτικό το θετικό αντίκτυπο στον ρυθμό ανάπτυξης που διαμορφώνεται σε 24%.

Στις ΗΠΑ προωθήθηκαν διοικητικές αλλαγές. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις στη συγκεκριμένη αγορά κατέγραψαν πτώση το 2016 κατά 12,6% κυρίως λόγω της αλλαγής γενικότερης πολιτικής του HSN, σημαντικού πελάτη στις ΗΠΑ, και της ανανέωσης της ομάδας υποστήριξης του πελάτη καθώς και λόγω της μετάβασης του μοντέλου διανομής στον Καναδά σε ανεξάρτητο διανομέα.

Στην Ελλάδα μετά την ανάπτυξη που καταγράφηκε το 2016, ο όμιλος αντιμετώπισε ένα δύσκολο α’ τρίμηνο, ως απόρροια της ευρύτερης συγκράτησης της κατανάλωσης, αν και η διοίκηση της εισηγμένης διαπιστώνει ανάκαμψη πωλήσεων στο δίμηνο Απριλίου – Μαίου.

Υπενθυμίζεται πως Κορρές και Avon έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την παραγωγή και διανομή των προϊόντων της ελληνικής εταιρείας στη Λατινική Αμερική. Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει αφετηρία τον Φεβρουάριο 2014 και προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι και 14 χρόνια. Παράλληλα παρέχει το δικαίωμα στην Avon να αγοράσει μελλοντικά όλα τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας των προϊόντων Κορρές για τη Λατινική Αμερική.

Η συμφωνία διασφαλίζει στην Κορρές έσοδα ύψους 11,5 εκατ. δολαρίων για τους πρώτους 12 μήνες της συνεργασίας, τα οποία αντιστοιχούν στη διάθεση των εμπορικών σημάτων Κορρές στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σε αμοιβές για την υποστήριξη της τοποθέτησης των προϊόντων της στις χώρες αυτές. Στη συνέχεια, θα καταβάλλονται δικαιώματα για τη χρήση πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας της Κορρές βάσει της πορείας των πωλήσεων, καθώς και αμοιβές για συνεχιζόμενη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ