Σπριντ για τον επενδυτή της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σπριντ για τον επενδυτή της Εθνικής Ασφαλιστικής
Ο διαγωνισμός για την πώληση τουλάχιστον 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής ξεκίνησε και o χρόνος μετράει αντίστροφα. Πρόθεση της Εθνικής είναι ο διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαΐου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το αν ο διαγωνισμός θα συνεχισθεί με την ανάδειξη προτιμητέας προσφοράς και παροχής περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων στον πλειοδότη, ή θα ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές από τους δύο υποψηφίους με την καλύτερη δεσμευτική προσφορά.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μεταξύ Fosun International και J. Calamos - Exin Group θα επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής για την Εθνική Ασφαλιστική.

Πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερη την κινεζική Fosun, με το τίμημα να κυμαίνεται πάνω από τη λογιστική αξία, περί τα 750-800 εκατ. ευρώ, αν και άλλοι αναλυτές κρατούν λίγο μικρότερο καλάθι και βάζουν τον πήχη κάπου στα 650-700 εκατ. ευρώ, δίχως να κάνουν λόγο για τον «νικητή», μια και σε τέτοιους διαγωνισμούς δεν αποκλείονται ρελάνς και δυνατά πονταρίσματα.

H διαδικασία της πώλησης είναι σύνθετη, καθώς η ΕΤΕ έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για πώληση του 100% ή και έως του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το τελικό τίμημα της εξαγοράς θα καθοριστεί από τους όρους και την αξία της συμφωνίας στο τραπεζοασφαλιστικό της σκέλος. Αν, βέβαια, πάμε στο 100%, μπορεί να δούμε και τίμημα κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ