Το στοίχημα του Ελληνικού και η πρωτοκαθεδρία στα malls

Το στοίχημα του Ελληνικού και η πρωτοκαθεδρία στα malls
O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development είναι ο άνθρωπος που βαρύνεται να κερδίσει –για λογαριασμό του ομίλου του αλλά και της χώρας – το μεγαλύτερο επενδυτικό στοίχημα που έχει τεθεί έως σήμερα.

Μετά από πολυετή ταλαιπωρία η αποκρατικοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο εκκρεμεί η έγκριση του master plan της επένδυσης καθώς έγκριση για την έκδοση άδειας καζίνο, που θα σηματοδοτήσουν την ουσιαστική έναρξη της επένδυσης.

Αυτή ανέρχεται σε κεφάλαια ύψους 7 δισ. ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωσή της, η συνεισφορά της στην οικονομία θα είναι 2,4% αύξηση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, με τη δημιουργία συνολικά 75.000 θέσεων εργασίας.

Το έργο μπορεί να φέρει κατά τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις επιπλέον 1.000.000 τουρίστες στην Αθήνα η οποία σήμερα υποδέχεται περί τα 2.300.000 τουρίστες.

Κατά τα λοιπά, κ.Οδυσσέας Αθανασίου, έχει επιτύχει να καταστήσει τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Lamda σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τοπόσημα για το ελληνικό εμπόριο ενώ σχεδιάζει την ίδρυση ΑΕΑΠ με στρατηγικό συνεργάτη επενδυτικό fund για την περαιτέρω αξιοποίηση των ακινήτων του ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ