Η McDonald’s επενδύει 12 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Η McDonald’s επενδύει 12 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
Ξεκινώντας το πρώτο εστιατόριο το 1991 στην πλατεία Συντάγματος, η αλυσίδα ακολούθησε μια πορεία ανάπτυξης και σταθερών επενδύσεων. Σήμερα λειτουργούν 23 εστιατόρια McDonald’s και 2 McCafe’s σε όλη τη χώρα, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 450 εργαζόμενοι.

Την ανάπτυξη του δικτύου McDonald’s στην Ελλάδα διαχειρίζεται η Premier Capital Hellas, που ανήκει στην Premier Capital plc με έδρα τη Μάλτα. Η Premier Capital plc ανέλαβε ως Developmental Licensee της McDonald’s για την Ελλάδα το 2011.

«Στα έξι αυτά χρόνια, και παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της αγοράς, η Premier Capital χαράσσει μακροπρόθεσμη στρατηγική για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος επενδύσεων, με σκοπό την ανάπτυξη και ενίσχυση του brand και την ενδυνάμωση της σχέσης με το καταναλωτικό κοινό» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Premier Capital έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 10,4 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα νέων εστιατορίων και για την ανακαίνιση των υφισταμένων. Σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν δύο νέα εστιατόρια, ενώ στόχος για την επόμενη τριετία είναι η δημιουργία τουλάχιστον 8 νέων εστιατορίων στη χώρα, που θα φέρουν τον συνολικό αριθμό της αλυσίδας στα 33. Οι νέες επενδύσεις θα ανέλθουν στα 11,9 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας.

Η Premier Capital είναι Developmental Licensee της McDonald’s στην Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία, εξυπηρετώντας περισσότερους από 100 εκατ. καταναλωτές το χρόνο, και παρουσιάζοντας ετήσιες πωλήσεις 230 εκατ. ευρώ. Μια ομάδα με περισσότερους από 7.000 ανθρώπους λειτουργεί πάνω από 130 εστιατόρια McDonald’s σε μεγάλες πόλεις και σημαντικές περιοχές, περιλαμβανομένων 68 McDrive και 40 McCafe’s.
Η Premier Capital είναι μέλος του ομίλου Hili Ventures, με έδρα τη Μάλτα και παρουσία σε 10 χώρες από τη Μεσόγειο και τη Βόρειο Αφρική μέχρι την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Οι δραστηριότητές της εκτείνονται σε διάφορους τομείς, όπως logistics, μηχανική (engineering), τεχνολογία και διαχείριση ακινήτων, ενώ είναι στρατηγικός συνεργάτης της McDonald’s και της Apple, και απασχολεί περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους.

Επενδύσεις

Όπως δηλώνει ο Victor Tedesco, Managing Director για την Ελλάδα της Premier Capital plc, (Developmental Licensee της McDonald’s στην Ελλάδα), «Αναλάβαμε τη διαχείριση της McDonald’s στην Ελλάδα το 2011, με στόχο να αναπτύξουμε την αγορά και ήδη βλέπουμε θετικά αποτελέσματα.
Πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές και σημαντικές δυνατότητες βελτίωσης της λειτουργίας του δικτύου McDonald’s. Από το 2011 έχουμε επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ και συνεχίζουμε να επενδύουμε και να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία και τους καταναλωτές μας.
Στα επόμενα τρία χρόνια σκοπεύουμε να επενδύσουμε περίπου 12 εκατ. ευρώ για να ανοίξουμε 8 ακόμα εστιατόρια και να δημιουργήσουμε σχεδόν 250 νέες θέσεις εργασίας».

Με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων της McDonald’s στην Ελλάδα, η McDonald’s συνεργάστηκε με τον γνωστό Έλληνα σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο για τη δημιουργία δύο νέων επετειακών premium burger. Τα νέα burgers Quarter Century Chicken και Quarter Century Beef λανσαρίστηκαν στις 27 Οκτωβρίου 2016. Απολαύστε τις νέες γεύσεις και γιορτάστε μαζί μας ένα τέταρτο του αιώνα.

Πηγή: reporter.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ