Η Volkswagen «πληρώνει» ακόμα το λάθος της

Η Volkswagen «πληρώνει» ακόμα το λάθος της
Τα κέρδη στη βασική μονάδα της Volkswagen μειώθηκαν περισσότερο από το ήμισυ για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, εντείνοντας τις πιέσεις στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να πετύχει μια συμφωνία σημαντικής περικοπής κόστους με το ισχυρό συμβούλιο των εργαζομένων.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί ακόμα να διαχειριστεί τον αντίκτυπο από την παραδοχή πριν από τουλάχιστον έναν χρόνο ότι χειραγώγησε τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων, σε ένα σκάνδαλο που αναμένεται να της κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωσεις και μετατροπές οχημάτων.

Ο όμιλος συνολικά αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της μονάδας Porsche το τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη στην ομώνυμη μονάδα VW, τη μεγαλύτερη του ομίλου βάσει πωλήσεων, μειώθηκαν στα 363 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο από τα 801 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων.

Αναλυτές ανέμεναν λειτουργικά κέρδη 462 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος αύξησε επίσης το ποσό που έχει επιμερίσει για να καλύψει το κόστος από το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων στα 18,2 δισεκ. ευρώ από τα 17,8 δισεκ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ