Η Fraport χαιρέτησε την επικύρωση των συμβάσεων παραχώρησης

Η Fraport χαιρέτησε την επικύρωση των συμβάσεων παραχώρησης
Την επικύρωση των συμβάσεων παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Βουλή των Ελλήνων χαιρέτισε ο Αλεξάντερ Ζίνελ, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece.

«Η επικύρωση των συμβάσεων για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων - μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα - από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελεί ορόσημο για την πρόοδο ενός έργου υποδομής, με ιδιαίτερη σημασία» τόνισε.

«Δέσμευσή μας είναι, το έργο αυτό να καταστεί επωφελές τόσο για την Ελλάδα και τους πολίτες της, τη βιομηχανία του τουρισμού και την οικονομία, όσο και για τους τουρίστες από όλο τον κόσμο και όσους χρησιμοποιούν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια γενικότερα».

Οπως δηλώνει, «η επιτυχής επικύρωση στέλνει, επίσης, ένα ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια αγορά: Η Ελλάδα κοιτάει μπροστά δημιουργώντας ένα νέο δυναμικό περιβάλλον για επενδύσεις στη χώρα».

«Μπορούμε πλέον να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς στη φάση υλοποίησης του έργου» πρόσθεσε και εξήγησε ότι η Fraport έχει ήδη ξεκινήσει προπαρασκευαστικές εργασίες στον σχεδιασμό των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. «Όλοι μαζί εργαζόμαστε με στόχο την ολοκλήρωση του έργου».

«Η παρουσία μας στην Ελλάδα θα δράσει ως καταλύτης για την ανάπτυξη ενός σημαντικού για τη χώρα κλάδου όπως ο τουρισμός» υποστήριξε ο επικεφαλής της Fraport Greece. Σε αρκετές περιπτώσεις - συνέχισε - πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως, έχουν λειτουργήσει ως κινητήρες των τοπικών οικονομιών.

«Αυτός είναι ο στόχος μας και για τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς αναμένονται θετικές επιπτώσεις σε τομείς όπως οι υπηρεσίες φιλοξενίας, οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες, το εμπόριο, οι κατασκευές και άλλες υπηρεσίες. Η θετική ανταπόκριση που λαμβάνουμε από επικεφαλής επιχειρήσεων και άλλους εμπλεκόμενους φορείς αποδεικνύει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» κατέληξε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ