Η Viva Wallet ο όμιλος Λάτση και τα νέα επενδυτικά σχέδια

Η Viva Wallet ο όμιλος Λάτση και τα νέα επενδυτικά σχέδια
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά ποσοστού 20% του Ομίλου Viva από επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Λάτση που είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2015, όταν οι επενδυτικές έκαναν το πρώτο βήμα εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την απόκτηση ποσοστού 12,5%.

Τον Ιανουάριου του 2016 συμφώνησαν στην απόκτηση και του υπολοίπου 7,5%, συναλλαγή που ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των επενδυτών την 1η Απριλίου 2016 στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet Holdings, σε σχετικό προηγούμενο ρεπορτάζ της, στις 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Καρώνη, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Viva, «ο Ομιλος ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο λανσαρίσματος καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και άμεσος επόμενος στόχος είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης στην οποία έχει επίσημη άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ως Ιδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος. Πρώτος σταθμός για το ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι, Viva Wallet, θα είναι το Λονδίνο και αμέσως επόμενοι προορισμοί οι Κύπρος, Ρουμανία, Ιταλία και Πολωνία.

Προς επίτευξη του παραπάνω στόχου, ο Ομιλος έχει ήδη ξεκινήσει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του στο εσωτερικό της χώρας». Από την πλευρά του ομίλου Λάτση, ο κ. Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης ανέφερε ότι «η Viva αποτελεί παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δυναμισμού. Αυτά τα στοιχεία μας έκαναν να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή εντός των 14 μηνών αντί των 3 ετών που προέβλεπε η αρχική μας συμφωνία, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολύ επιτυχημένη πορεία του Ομίλου Viva και την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδρυτικών μετόχων και επενδυτών».

O Ομιλος Viva δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2000. Αποτελείται από τις εταιρείες Viva Wallet Holdings Α.Ε. (πρώην Realize Α.Ε.), τη Viva Payments, το πρώτο Ιδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και σε 30 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, τη Viva Services, εταιρεία με κυρίαρχη θέση στην ηλεκτρονική διάθεση προς καταναλωτές (B2C) υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων μεταφορών, εισιτηρίων θεαμάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, ασφαλειών, κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ