Χρυσή αποζημίωση ζητά η Oracle από την Google - Ο λόγος

Χρυσή αποζημίωση ζητά η Oracle από την Google - Ο λόγος
Η Google με το Android N θα κάνει τη μετάβαση στην open source έκδοση του Java Development Kit της Oracle καθώς οι δυο εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει μια διαμάχη από το 2010.

Η πρώτη κατηγορεί τη δεύτερη για τη χρήση Java APIs για την ανάπτυξη του Android OS, χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώσει.

Η υπερασπιστική γραμμή της Google είναι ότι τα APIs δεν μπορούν να προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, επιχείρημα το οποίο της έδωσε μια νίκη στο δικαστήριο αλλά η υπόθεση δεν έληξε. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέστρεψε την υπόθεση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του επόμενου μήνα.

Η Oracle έκανε γνωστό ότι επιδιώκει να πάρει το τεράστιο ποσό των 9.3 δισ. δολαρίων ως αποζημίωση από την Google. Ο αριθμός αυτός βασίζεται στα κέρδη που έχει η Google από το open source OS. Η Java αρχικά αναπτύχθηκε από την Sun Microsystems, την οποία και εξαγόρασε η Oracle το 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Oracle τον Ιανουάριο, υπολογίζεται ότι το Android έχει φέρει στα ταμεία της Google 31 δισ. δολάρια.

Οι ειδικοί της Oracle εκτιμούν ότι η Google οφείλει να δώσει 475 εκατ. δολ. σε αποζημίωση και 8.83 δισ. δολ από τα χρήματα που έβγαλε από το Android πουλώντας mobile ads και apps. Η Google από την πλευρά της λέει ότι οφείλει 100 εκατ. δολ. Το χάσμα μεταξύ τους είναι τεράστιο, αλλά θα κληθούν να το γεφυρώσουν στην αίθουσα του δικαστηρίου από 27 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ