Tο deal στον τομέα της ιχθυοτροφίας

Tο deal στον τομέα της ιχθυοτροφίας
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε, με απόφασή του, τη συμφωνία απορρόφησης της Δίας Ιχθοκαλλιέργειας (ΔΙΧΘ) από την Ιχθυοτροφεία Σελόντα.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Σελόντα με τον Απρίλιο του 2015 είχε εγκρίνει τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της ΔΙΧΘ, των πιστωτών της, και της Σελόντα ως εκ τρίτου συμβαλλόμενης, για την εξυγίανσης της πρώτης σύμφωνα με τα άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 106β ΠτΚ.

Ωστόσο, η συμφωνία εκείνη έπρεπε να επικυρωθεί από τη δικαιοσύνη, γεγονός που αποτελεί, πλέον, πραγματικότητα,σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση στη Σελόντα, ως εισφορά σε είδος, του συνόλου του ενεργητικού της ΔΙΧΘ, ποσού περίπου 69 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και τμήματος του παθητικού της, ποσού 29,6 εκατομμυρίων ευρώ και σε επίπεδο ομίλου, παθητικό ποσού 48 εκατομμυρίων ευρώ.

Το μη μεταβιβαζόμενο παθητικό της ΔΙΧΘ, ήτοι ποσοστό 81,95% του συνόλου των υποχρεώσεων της, θα καλυφθεί με την απόκτηση μετοχών της εταιρείας από τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της, κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Σελόντα. Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η Σελόντα θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ποσού 12,4 εκατομμυρίων ευρώ με παραίτηση από το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και έκδοση 41.261.980 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετοχή υπέρ της ΔΙΧΘ. Στη συνέχεια οι νέες μετοχές θα μεταβιβασθούν στους πιστωτές αυτής για την ικανοποίησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ