Υπεγράφη η συμφωνία της ΕΑΣ με την IDE

Υπεγράφη η συμφωνία της ΕΑΣ με την IDE
Στην υπογραφή συμφωνητικού στρατηγικής συνεργασίας με την IDE (INTRACOM Defense Electronics) προχώρησε η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συμφωνία αυτή εντάσσεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο δημιουργίας μιας συντονισμένης, συνδυαστικής αξιοποίησης των επιμέρους τεχνολογικών πλεονεκτημάτων φορέων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στο χώρο της Άμυνας και της ευθυγράμμισης προς τις τάσεις της αγοράς και τις πρακτικές ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο.

Όπως επισημαίνεται, το συμφωνητικό, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις δύο εταιρείες καθώς:

- Εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της εγχώριας αμυντικής και τεχνολογικής βάσης για την ασφάλεια εφοδιασμού και την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων, με μειωμένο κόστος κύκλου ζωής και υψηλή επιχειρησιακή διαθεσιμότητα.
- Δημιουργεί σημαντικά επιχειρηματικά οφέλη, καθώς και αύξηση της εγχώριας βιομηχανικής συμμετοχής και απασχόλησης.

- Προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ως προς το εύρος των υπό ανάληψη έργων στο χώρο της άμυνας και της αντίστοιχης υποστήριξης τους (FoS-Follow on Support), τη δυνατότητα ανάπτυξης οικονομιών κλίμακας και μείωσης του κόστους.

- Δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω της προώθησης των έργων, που θα προκύψουν από τη συνεργασία των δύο εταιρειών, σε πελάτες του εξωτερικού.

Το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ ΕΑΣ και IDE υπογράφτηκε από τους Διευθύνοντες Συμβούλους των δύο εταιρειών κ.κ. Κοσμά Χρηστίδη και Γεώργιο Τρουλλινό αντίστοιχα, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων), Αντιναυάρχου Π.Ν. ε.α. κ. Κυριάκου Κυριακίδη και στελεχών των δύο εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ