Πληρώνει το σκάνδαλο των ρύπων η Volkswagen

Πληρώνει το σκάνδαλο των ρύπων η Volkswagen
Ζημιές για πρώτη φορά στην 15ετή ιστορία της κατέγραψε η Volkswagen έξι εβδομάδες αφότου ξέσπασε το παγκόσμιο σκάνδαλο με το λογισμικό πετρελαιοκίνητων οχημάτων, που εξαπατούσε τους περιβαλλοντικούς ελέγχους.

Η γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα πως από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο κατέγραψε καθαρή ζημιά 1,67 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμαοφείλεται στις έκτακτες χρεώσεις 6,7 δισ. ευρώ που ανέλαβε η εταιρεία για να πληρώσει την ανάκληση των 11 εκατ. αυτοκινήτων παγκοσμίως που περιείχαν παράνομο λογισμικό που επέτρεπε στα οχήματα να "περνάνε” τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων.

"Τα αποτελέσματα εμφανίζουν την ισχύ του Volkswagen Group από τη μία πλευρά, ενώ από την άλλη γίνεται σαφής η αρχική επίδραση της τρέχουσας κατάστασης. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη που έχουμε χάσει”, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος Matthias Muller.

Επίσης, η Volkswagen εξέδωσε προειδοποίηση για το σύνολο της χρήσης, δηλώνοντας ότι "εξαιτίας των χρεώσεων για την επιδιόρθωση των οχημάτων, αναμένουμε ότι τα λειτουργικά κέρδη του 2015 τόσο για τον όμιλο όσο για τα επιβατικά αυτοκίνητα, θα είναι σημαντικά χαμηλότερα σε ετήσια βάση”.

Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι η Volkswagen θα ανακοίνωνε ζημιές 1,6 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αναλυτών από την The Wall Street Journal.