Χοντραίνει το διαζύγιο ΔΕΛΤΑ-ΜΕΒΓΑΛ - Ποιος υπέβαλε μήνυση

Χοντραίνει το διαζύγιο ΔΕΛΤΑ-ΜΕΒΓΑΛ - Ποιος υπέβαλε μήνυση
Mήνυση κατά της Μεβγάλ και ειδικότερα κατά του βασικού της μετόχου Πέτρου Παπαδάκη για κακουργηματική απάτηση κατέθεσε χτες η διοίκηση της Δέλτα.


Η μήνυση αφορά την ακύρωση της συμφωνίας εξαγοράς του 43% της Μεβγάλ η οποία είχε υπογραφεί τον περασμένο Απρίλιο.
Μάλιστα η Δέλτα ζητάει τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για τα πεπραγμένα της διοίκησης Παπαδάκη.
Στην μήνυση, σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζεται ότι ο βασικός μέτοχος της γαλακτοβιομηχανίας αποφεύγει με διάφορες δικαιολογίες να μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μεβγάλ στην Δέλτα, ακόμη και μετά το πράσινο φως που έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως προέβλεπε ρητά το προσύμφωνο συνεργασίας.
Να σημειωθεί ότι η ΔΕΛΤΑ Τροφίμων, θυγατρική της Vivartia, υπέγραψε προσύμφωνο για να εξαγοράσει ποσοστό 43% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου. Σε συνδυασμό με το 14,8% που ήδη κατείχε η Δέλτα, ο όμιλος της Vivartia θα ἠλεγχε το 57,8% της ΜΕΒΓΑΛ.
Το τίμημα της εξαγοράς για το 43% συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατ. ευρώ.
Πηγές πάντως προσκέιμενες στην διοίκηση της Μεβγάλ δήλωναν άγνοια για την υποβολή μήνυσης από την πλευρά της ΔΕΛΤΑ.
Η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει πλήρως όλα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για την διάλυση του "γάμου" μεταξύ των δύο εταιριών, ο οποίος θα οδηγούσε στην δημιουργία μία γαλακτοβιομηχανίας - κολοσσό με συνολικές πωλήσεις 640 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 500 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα 140 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

Τι απαντά η ΜΕΒΓΑΛ

Σε ανακοίνωση, της η εταιρία σημειώνει:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι υποβλήθηκε μήνυση από την εταιρεία ΔΕΛΤΑ-Vivartia εναντίον της ΜΕΒΓΑΛ και πιο συγκεκριμένα σε βάρος της οικογένειας Παπαδάκη.

Η Διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πως μέχρι στιγμής δεν έχει περιέλθει σ΄αυτήν καμία επίσημη ενημέρωση ούτε έχει γίνει κάποια σχετική επίδοση από τις αρμόδιες αρχές και κατά συνέπεια δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμεί να εμπλακεί στον πόλεμο εντυπώσεων δια των μέσων ενημέρωσης, που φαίνεται να επιδίδονται κάποιοι άλλοι.

Όπως ήδη έχει τονίσει πρόσφατα, η εταιρεία, σεβόμενη την 65ετή ιστορία της, εστιάζεται στην περαιτέρω ανάπτυξή της, καθώς πιστεύει ότι δική της ευθύνη αποτελεί η διασφάλιση των 700 εργαζομένων της, των 1000 παραγωγών γάλακτος και των χιλιάδων συνεργατών και προμηθευτών της και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, τις δυσκολίες του οποίου ενίσχυσαν πρόσφατα αλλεπάλληλες υποβολιμαίες αντιξοότητες...

Αυτό το στόχο υπηρετεί η διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ και κανέναν άλλο. Επιφυλάσσεται δε να ενημερώσει για τις περαιτέρω πρωτοβουλίες της, όταν αυτές καταστούν οριστικές".