Εντός Ιανουαρίου η δεσμευτική πρόταση του ΟΤΕ για την εξαγορά της Nova

Εντός Ιανουαρίου η δεσμευτική πρόταση του ΟΤΕ για την εξαγορά της Nova
Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί η δεσμευτική πρόταση εξαγοράς της Nova από τον ΟΤΕ.


Όπως έγινε γνωστό χτες στην γενική συνέλευση του ΟΤΕ τον διευθύνων σύμβουλο του Οργανισμού , η πρόταση που θα κατατεθεί για την απόκτηση της Nova δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα από τη μη δεμευτική πρόταση που είχε υποβάλλει το περασμένο καλοκαίρι ο Οργανισμός και ήταν 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας.
Εντούτοις όπως έγινε γνωστό η δεσμευτική πρόταση του ΟΤΕ θα είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα (απώλεια των διακιωμάτων Champions League που πέρασαν στον OTETV).
Οι δηλώσεις του κ. Τσαμάζ έρχονται λίγες ώρες μετά από αυτές του επικεφαλή της Vodafone στην Ελλάδα Γλαύκου Περσιάνη, ο οποίος δήλωσε ότι τον Ομιλο ο οποίος έχει καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά από κοινού με την Wind για την απόκτηση της εισηγμένης εταιρείας τον ενδιαφέρει ολόκληρη η δραστηριότητα της Forthnet, δηλαδή η τηλεφωνία, οι υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο και η συνδρομητική τηλεόραση.
Μάλιστα για το θέμα αυτό ο κ. Περσιάνης ανέφερε χαρακτηριστικά "χωρίς την Nova μιλάμε για κάτι πολύ διαφορετικό, το οποίο δεν ξέρω αν είναι βιώσιμο". Ο ίδιος ερωτηθείς αναφορικά με το πότε θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση γύρω από το θέμα αυτό απέφυγε οποιαδήποτε εκτίμηση, σημειώνοντας ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος να διανυθεί. Σε ερώτηση πάντως για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της Wind κ. Νάσος Ζαρκαλής την περασμένη εβδομάδα είχε εκτιμήσει ότι τα νεότερα αναμένονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.


Ανανεώθηκε η θητεία Τσαμάζ

Η γενική συνέλευση ανανέωσε για άλλα 3,5 επιπλέον χρόνια τη σύμβαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, έως την ημερομηνία πραγματοποίησης της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του 2018.
Επίσης αποφασίστηκε η σύναψη επιμέρους συμφωνιών (Service Arrangements) μεταξύ της ΟΤΕ ΑΕ και εταιρειών του ομίλου ΟΤΕ και της Deutsche Telekom (DTAG) και της Telekom Deutschland GmbH (TD GmbH) για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών για το έτος 2015, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης «Σύμβασης Πλαισίου Συνεργασίας και Παροχής Υπηρεσιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ