Έσκασε η δανειακή βόμβα ΑΝΕΚ-Στην Πειραιώς οι μετοχές της Sea Star

Έσκασε η δανειακή βόμβα ΑΝΕΚ-Στην Πειραιώς οι μετοχές της Sea Star
Η «τορπίλη» στην ΑΝΕΚ την οποία έφερε στη δημοσιότητα το Fpress

(πατήστε εδώ για λεπτομέρειες) πυροδοτήθηκε και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
Η πυροδότηση μάλιστα δεν αφορά άμεσα στην ίδια την εταιρία αλλά τον μέτοχό της Sea Star Capital γεγονός που δείχνει ότι η δανειακή έκθεση που αφορά στη συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρία είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν αφορά αυτή καθαυτή την εταιρία καθώς ο μέτοχός της η Sea Star έχει δάνεια ύψους 128 εκ Ευρώ περίπου. Ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε καταγγελία δανείου που είχε λάβει η μέτοχος της ΑΝΕΚ η Sea Star Capital με ενέχυρο τις μετοχές της εισηγμένης εταιρίας. Με τον τρόπο αυτό απέκτησε έμμεσα τον έλεγχο των δικαιωμάτων ψήφου επί 43.685.197 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας που αντιστοιχεί ποσοστό 23,5661 %. Συνολικά μετά από αυτή την κίνηση η τράπεζα κατέχει 24,6% των δικαιωμάτων ψήφου δεδομένου ότι είχε ήδη στο χαρτοφυλάκιό της ποσοστό της τάξεως του 1%. Ταυτόχρονα όμως πέρα από τις μετοχές της εισηγμένης η Τράπεζα στο πλαίσιο της καταγγελίας του δανείου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απέκτησε και τα δικαιώματα ψήφου του 17,09% που κατέχει η Sea Star στην Hellenic Seaways.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Τράπεζα επιθυμεί να πάρει τις τύχες της εταιρίας στα χέρια της γεγονός που πλέον αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί συνολική λύση για την ΑΝΕΚ μέσω της συνένωσης δυνάμεων με την Attica Συμμετοχών με την οποία η κρητική εταιρία έχει ήδη συνεργασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sea Star είναι εισηγμένη στο ΧΑΚ και στο εξάμηνο της φετινής χρονιάς εμφάνισε ζημία 7,5 εκ Ευρώ. Στο εξάμηνο η εταιρία είχε αρνητική καθαρή θέση 81 εκ Ευρώ και δάνεια 127,9 εκ Ευρώ.
Βασικοί μέτοχοι της Sea Star είναι η Estragon Limited με 37,25%( συμφερόντων Γιάννη Βρδινογιάννη), η First European Retail Corp με 12,2% (συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη) και η easyGroup Holdings Limited με 5,5% (συμφερόντων Στέλιου Χατζηιωάννου).
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ