Το greek yogurt γκρεμίζει τα corn flakes της Kellogg’s

Το greek yogurt γκρεμίζει τα corn flakes της Kellogg’s
Η ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση για το γιαούρτι ελληνικού τύπου (στραγγιστό) στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Ευρώπη

αρχίζει να δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στις εταιρίες που κυριαρχούσαν επί χρόνια στην αγορά του υγιεινού πρωινού.
Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν διατροφικές συνήθειες με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς η κατανάλωση άλλων ειδών διατροφής και κυρίως των corn flakes και των συναφών προϊόντων. Ήδη η Kellogg's ένας από τους ισχυρότερους παίκτες παγκοσμίως στην αγορά των corn flakes μετρά την τέταρτη χρονιά πτώσης των πωλήσεών της γεγονός που την οδηγεί σε κινήσεις περικοπών και συγκρούσεων με το προσωπικό της. Τον Αύγουστο η εταιρία ανακοίνωσε πτώση κερδών σε ετήσια βάση σε ποσοστό 16%.
Ήδη προχθές ανακοίνωσε το κλείσιμο παραγωγικής μονάδας στη Μεγάλη Βρετανία ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να βρίσκεται πολύ και στην αναστολή λειτουργίας ενός των τεσσάρων μεγάλων εργοστασίων παραγωγής που έχει στις ΗΠΑ και λειτουργούν επί πολλές δεκαετίες. Το εργοστάσιο στη Μεγάλη Βρετανία λειτουργούσε επί 75 συναπτά έτη και το κλείσιμό του οδηγεί στην ανεργία 500 εργαζόμενους που απασχολούσε.
Η Kellogg's όπως και άλλες εταιρίες του χώρου επιχείρησαν τα τελευταία χρόνια να αναστρέψουν την κατάσταση προχωρώντας στην διάθεση νέων προϊόντων όπως οι μπάρες δημητριακών αλλά αυτό δεν είχε αποτέλεσμα. Χωρίς αποτέλεσμα φαίνεται ότι ήταν και η συμφωνία με τη Danone προκειμένου η τελευταία να διαθέσει στην αγορά των ΗΠΑ γιαούρτι με δημητριακά ως πρόταση υγιεινής διατροφής.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ