Βαριές καταγγελίες για πλαστογραφία στη συγχώνευση ΕΛΒΑΛ-ΕΤΕΜ

Βαριές καταγγελίες για πλαστογραφία στη συγχώνευση ΕΛΒΑΛ-ΕΤΕΜ
Όταν ο δικηγόρος του Προέδρου μιας εισηγμένης δηλώνει πως ουδέποτε ο πελάτης του υπέγραψε μια απόφαση του ΔΣ

και ισχυρίζεται πως έχει σταλεί σχετική επιστολή στον Υπουργείο Ανάπτυξης τότε τα πράγματα ξεφεύγουν από τη συνήθη επιχειρηματική κόντρα και αποκτούν ποινική διάσταση καθώς περιγράφεται πλαστογραφία.
Όλα αυτά συνέβησαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΜ μέλους του ομίλου Βιοχάλκο την οποία συγκάλεσε η οικογένεια Καλλέργη. Η τελευταία είναι μέτοχος μειοψηφίας της εταιρίας αλλά και μέχρι πρόσφατα ο κ. Μάρκος Καλλέργης ήταν Πρόεδρος της εισηγμένης. Όπως ισχυρίστηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ο δικηγόρος του κ. Μάρκου Καλλέργη στα πρακτικά του ΔΣ της ΕΤΕΜ εμφανίζεται να έχει συνυπογράψει ο κ. Καλλέργης την απόφαση της συγχώνευσης με την ΕΛΒΑΛ, αυτός απουσίαζε από το επίμαχο διοικητικό συμβούλιο.
Ουσιαστικά δηλαδή ο δικηγόρος της οικογένειας έθεσε ζήτημα πλαστογραφίας. Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ δεν έλαβε επίσημη θέση για το ζήτημα και το ερώτημα είναι αν θα ερωτηθεί ή αν έχει ερωτηθεί επισήμως από τις αρμόδιες αρχές. Και το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερη διάσταση αν ισχύουν τα λεγόμενα του δικηγόρου της οικογένειας Καλλέργη για την αποστολή επιστολής στο ΥΠΑΝ.
Και αυτό διότι σε τέτοιες υποθέσεις επιλαμβάνεται αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη προκειμένου να διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα και τα οποία αν επαληθευτούν οδηγούν σε διώξεις.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίεςο κ. Καλλέργης έχει προβεί επισήμως σε καταγγελίες στην Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και στο Euronext που είναι εισηγμένος πλέον ο όμιλος Βιοχάλκο στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρει πως «εγώ ούτε συγκάλεσα, ούτε εισηγήθηκα και σε καμία περίπτωση δεν συμφώνησα και δεν συμφωνώ με την ως άνω απόφαση(σ.σ. συγχώνευση) . Διαφωνώ απόλυτα με την σχέση ανταλλαγής των μετοχών των δύο Εταιρειών η οποία αναφέρεται στο πλαστό Πρακτικό του ΔΣ της εν λόγω ημερομηνίας (22/05/2014)»
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ